Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Enebærgryde med bagt kartoffelmos
Det mest almindelige at servere til enebærgryde er nok bagt kartoffelmos, men almindelig kartoffelmos er også lækkert. Her får du i hvert fald opskriften på enebærgryde, så kan du selv vælge, hvad du vil servere til.
3.67
fra
3
stemmer
Samlet tid:
1
time
time
10
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
30
g
smør
▢
700
g
skinkekød i tern eller strimler – du kan selvfølgelig skære det selv
men du sparer tid, hvis du køber det udskåret
▢
4-12
tørrede enebær – afhængig af
hvor meget du vil have det til at smage igennem
▢
½
tsk.
tørret rosmarin
▢
2
dl
piskefløde
▢
1
dl
cremefraiche – eller andet surmælksprodukt
der tåler opvarmning uden at skille
▢
ca. 1 spsk. mel til jævning
▢
Kulør
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Brun smørret i en gryde, og brun kødet heri. Evt. af to gange, så alt får en brun flade og ikke bare står og ”koger” i kødsaften.
Knus enebærrene i en morter.
Tilsæt enebær, rosmarin, 1½ dl piskefløde, cremefraiche, salt og peber, og kog retten op.
Skru ned for varmen, og lad retten simre i ca. 1 time under låg.
Rør evt. mel ud i resten af fløden, og tilsæt den, hvis du synes saucen er for tynd, ellers tilsæt blot den resterende fløde.
Tilsæt kulør, og smag til.
Servér med kartoffelmos og dampet broccoli eller lignende.