Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Eggnog opskrift
I nogle opskrifter bruges hele æg i andre kun æggeblommer. Der er også nogle, der vender flødeskum i eggnoggen, mens andre bruger stiftpiskede æggehvider ligesom mig.
5
fra 1 stemme
Ret:
Drinks
Forb. tid:
30
minutter
minutter
Tilb. tid:
3
timer
timer
Samlet tid:
3
timer
timer
30
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Calories:
250
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
½
vaniljestang
▢
70
g
sukker
▢
4
æg
▢
4
dl
mælk
▢
4
nelliker
▢
½
tsk.
stødt kanel
▢
1
dl
mørk rom
▢
1
knsp. muskatnød
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Bland kornene med lidt sukker, så kornene ikke klumper sammen.
Del æggene i hvider og blommer, og stil hviderne til side.
Pisk æggeblommerne med vanilje og sukker til en luftig æggesnaps.
Hæld mælk i en gryde, tilsæt nelliker og kanel, og varm det op ved lav varme, til det lige netop når kogepunktet.
Si mælken, og pisk den forsigtigt i æggesnapsen lidt ad gangen.
Hæld det hele tilbage i gryden, og varm op ved lav varme til 65° C under konstant omrøring.
Tag gryden af varmen, og sæt drikken på køl, til den er helt kold – ca. 3 timer.
Smag drikken til med mørk rom og muskatnød.
Pisk æggehviderne stive – tilsæt evt. lidt sukker – og vend dem i drikken.
Servér straks – evt. med et drys kanel på toppen.
Noter
Vil du lave en eggnog, der er alkoholfri, kan du smage den til med romessens i stedet for at komme rom i.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
250
kcal
|
Kulhydrat:
23
g
|
Protein:
9
g
|
Fedt:
8
g
|
Mættet fedt:
3
g
|
Flerumættet fedtsyre:
1
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
2
g
|
Transfedtsyre:
0.02
g
|
Kolesterol:
176
mg
|
Natrium:
101
mg
|
Kalium:
214
mg
|
Fiber:
0.1
g
|
Sukker:
22
g
|
Vitamin C:
0.01
mg
|
Calcium:
150
mg
|
Jern:
1
mg