Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Efterårssalat
At blande en efterårssalat, handler naturligvis om at vælge danske grøntsager og frugter, der er i sæson om efteråret. Gerne af egen høst, selvfølgelig. Herunder får du en af mine opskrifter på en lækker efterårssalat.
Ingen anmeldelser
Ret:
Salat
Forb. tid:
5
minutter
minutter
Tilb. tid:
5
minutter
minutter
Samlet tid:
10
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Calories:
351
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
4
blade
grønkål
▢
2
figner
– evt. tørrede fra sidste års høst
▢
50
g
valnøddekerner
▢
40
g
blåskimmelost
▢
1
dl
olivenolie
▢
3
spsk.
hvidvinseddike
▢
1
spsk.
honning
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Fjer de groveste stilke på grønkålen.
Skyl bladene, lad dem dryppe af, og skær dem i grove stykker.
Skær også fignerne i grove stykker – eller som ønsket.
Halvér valnøddekernerne.
Bland grønkål og figner i en skål, smuldr osten ud over, og fordel også de halve hasselnøddekerner ud over.
Bland en dressing af olivenolie, hvidvinseddike og honning, og smag til med salt og peber.
Hæld dressingen ud over salaten, eller servér den til, så hver især selv kan bestemme, hvor meget dressing, de vil have på.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
351
kcal
|
Kulhydrat:
7
g
|
Protein:
4
g
|
Fedt:
35
g
|
Mættet fedt:
5
g
|
Flerumættet fedtsyre:
9
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
19
g
|
Kolesterol:
5
mg
|
Natrium:
80
mg
|
Kalium:
117
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sukker:
5
g
|
Vitamin C:
2
mg
|
Calcium:
31
mg
|
Jern:
1
mg