Hvis ikke du har brugt en salatost med et højt fedtindhold, eller du ikke serverer salaten til noget, hvor der også er sovs til, så er en god dressing næsten uundværlig. Du kan købe din favorit, eller du kan lave en selv. Jeg lavede denne dressing.
Bland hvidvinseddike og citronsaft sammen, og tilsæt sukkeret, og rør, til det er opløst.
Tilsæt chiliflager og herbes de Provence.
Pil hvidløgsfed og skalotteløg.
Hak skalotteløget fint.
Kom skalotteløg og presset hvidløg i eddikeblandingen.
Bland olien fra de soltørrede tomater med olivenolie, og pisk det i eddikeblandingen.
Noter
Tip: Har du ikke olie fra de soltørrede tomater, så brug 1¼ dl olivenolie.Pastasalaten med dressing har både surt, salt, sødt, bittert og umami. Den har også flere konsistenser – sprødt, sejt, blødt, flydende, fast og saftigt. Endelig er der også repræsenteret flere farver – hvid, grøn, rød, sort og gul.Salaten smager godt som en frokostret uden noget andet til eller som en middagsret – evt. med et stykke brød til. Eller du kan servere den til en græsk bøf eller kylling i cola (i sidstnævnte er det så ikke nødvendigt med dressing).