Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cremet svampesuppe med fløde – opskrift
Om svampesuppe er en sommersuppe, det må være op til den enkelte at bedømme. Denne variant er i hvert fald både velegnet som hovedret, forret, natmad eller som en tapasret.
3.67
fra
3
stemmer
Samlet tid:
40
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
600
g
svampe
▢
25
g
smør
▢
1
skalotteløg
▢
1
fed
hvidløg
▢
1
tsk.
tørret timian eller et par kviste frisk timian
▢
¾
dl
sherry
▢
1
l
hønsebouillon
▢
1
dl
fløde
▢
2
dl
mælk
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Rens svampene, og skær dem i grove stykker – gem lidt til pynt.
Smelt smørret, og lad det blive gyldent.
Tilsæt svampene, og svits, til de har taget farve.
Pil skalotteløg og hvidløg, og skær dem i grove stykker.
Tilsæt skalotteløg, hvidløg og timian, og lad det svitse med, til løgene er klare.
Tilsæt sherry, og lad det koge ned.
Tilsæt bouillonen, og lad det hele simre i et kvarters tid, til løgene er helt bløde.
Tag timiankvistene op – hvis du har brugt frisk timian – og blend suppen.
Tilsæt fløde og mælk, og kog op.
Smag til med salt og peber.
Skær de svampe, du har gemt til pynt, i pæne stykker, eller lad dem være hele, hvis de er små, og svits dem på panden, til de har taget farve.
Anret, og pynt evt. med en dusk grønt – persille, basilikum eller timian – og de svitsede svampe.
Servér med lækkert brød. Det kan være hvidløgsbrød, grydebrød, blomkålsbrød eller flutes.