Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cremet champignonsuppe – opskrift
Champignonsuppen her er hurtig lavet, og den er også både nem og billig. Så alt i alt kan man sige, at det er en festlig hverdagsret.
4.80
fra
5
stemmer
Samlet tid:
25
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
stort løg
▢
2
fed
hvidløg
▢
40
g
smør
▢
4
spsk.
hvedemel
▢
1
l
grøntsagsbouillon eller -fond
▢
500
g
champignoner
▢
2
dl
piskefløde
▢
Grønt drys – porretoppe
løgtoppe, purløg …
▢
Muskatnød
▢
Citronsaft
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Pil løget, og skær det i tern.
Pil hvidløgsfeddene, og hak dem.
Smelt smørret, og svits løg og hvidløg, til de bliver bløde og gennemsigtige, men uden at brune dem.
Tilsæt mel, og rør rundt, så du får en ensartet masse – ligesom til en opbagning af sovs.
Spæd op med bouillon/fond lidt ad gangen, mens du pisker.
Skyl champignonerne, fjern roden, og skær svampene i tykke skiver, og kom dem i suppen.
Lad det hele småboble i 5-10 minutter.
Tilsæt fløde, og smag til med muskatnød, citronsaft, salt og peber.
Servér med grønt drys og lækkert brød – gerne lunt med lidt smør.