Hvis det skal være helt originalt, så skal andekødet koges i eget fedt – altså andefedt. Men det er ikke sådan lige til at få fat i en liter andefedt – eller mere – og det er også ret dyrt, hvis ikke du selv lige har kogt noget fedt af nogle ænder. Men heldigvis fungerer tilberedningsmetoden også med rapsolie. Og det er da nemt at få fat i og ikke særligt kostbart.
Skrab kødet fra lårbenene, så du får et stykke med ren knogle. Det ser pænt ud ved servering.
Pres hvidløgsfeddene, og bland det sammen med salt, sukker knuste laurbærblade (eller hakkede, hvis de er friske), timian revet i mindre stykker samt friskkværnet peber.
Gnide andelårene med blandingen, og kom dem i pose beregnet til fødevarer, og lade det trække i køleskabet til næste morgen.
Børst krydderierne af, og læg andelårene i en stor gryde, og dæk med olien.
Lad andelårene simre i 2½ time.
Tag andelårene op af olien, og kom dem i en plastbeholder med tilhørende tætsluttende låg.
Si olien, hæld den over – sørg for, at alt er dækket – og læg låget på. Alt dette kan du gøre i god tid, for lårene kan sagtens holde sig en uge i køleskabet, så længe du lader låget blive på.
Tag andelårene op af olien, og lad dem dryppe lidt af.
Streg andelårene på en stegepande ved høj varme, til skindet er sprødt og kødet er gennemvarmt – det er jo tilberedt, så det skal ikke steges længe.