Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Coleslaw – opskrift original
Men har du tid, så er det denne coleslaw, du skal gå efter. I de fleste opskrifter på coleslaw trækker kålen i dressingen i flere timer, før den serveres, men i denne variant er marinade og dressing to forskellige ting.
5
fra
2
stemmer
Samlet tid:
1
time
time
15
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
nem
Servings:
4
personer
Calories:
334
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1½
hvidkålshoved af de mindre
– ca. 400 g
▢
2
gulerødder
▢
1
spsk.
sød sennep
▢
½
dl
æblecidereddike
▢
½
tsk.
stødt spidskommen
▢
1½
spsk.
sukker
▢
1
dl
skyr eller græsk yoghurt
▢
1¼
dl
hjemmelavet mayonnaise
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Snit hvidkålen fint – men ikke så fint som på et rivejern.
Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
Bland en marinade af sennep, æblecidereddike, stødt spidskommen, 1 skefuld sukker, lidt salt og peber.
Bland kål, gulerødder og marinade sammen i en stor frysepose, og massér marinaden godt og grundigt ind i grøntsagerne.
Læg pose med indhold i køleskabet i ca. 1 time – eller længere tid. Massér den engang imellem.
Tag posen ud af køleskabet, og hæld indholdet i en sigte, og lad marinaden dryppe af.
Bland en dressing af skyr, mayonnaise og den sidste halve skefuld sukker.
Smag til med salt og peber og evt. mere sukker, så dressingen får en let sødlig smag.
Vend kålblandingen i dressingen.
Smager skønt til grillmad eller i en burger/sandwich – f.eks. i en pulled pork burger.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
334
kcal
|
Kulhydrat:
24
g
|
Protein:
7
g
|
Fedt:
24
g
|
Mættet fedt:
4
g
|
Kolesterol:
15
mg
|
Natrium:
295
mg
|
Kalium:
686
mg
|
Fiber:
9
g
|
Sukker:
14
g
|
Vitamin C:
126
mg
|
Calcium:
176
mg
|
Jern:
2
mg