Har du tørrede chilier, kan du lave chiliolie af dem. Det kan bruges lidt på samme måde som syltede chilier. Prøv f.eks. at give pitabrødet med falafler et stænk chiliolie eller bøffen i burgeren eller pizzaen. Derudover kan du også bruge den som smagsgiver i en gryderet.
Chiliolie er supernemt og hurtigt at lave, så der er ingen grund til ikke at lave den selv.
Mængde
½ liter
15-20gtørrede chilier – du kan også bruge chiliflagerhvis du ikke har hele tørrede chilier eller en blanding af tørrede chilier og chiliflager, hvis du ikke har nok hele tørrede chilier
Sådan gør du
Kom ingredienserne i en gryde, og varm det op ved middel varme, så det lige simrer lidt.
Lad det simre et par minutter, men uden at det brænder på.
Hæld det på en ren flaske, sæt låg på, og opbevar det i køleskabet.
Noter
Nemmere – og billigere – bliver det ikke. Samme mængde chiliolie koster over 50,- i handlen.