Chicken tikka masala er en indiske gryderet med kylling. Chicken tikka masala betyder egentlig bare krydret (masala) kylling i små stykker (tikka). Og krydret det er den. Men det gode ved det indiske køkken er, at selvom det er stærkt, så behøver det ikke blive ved med at brænde på tunge, læber og i munden længe efter, du har spist.Kyllingegryderetten bliver krydret med garam masala. Det er en blanding af forskellige hele krydderier – kardemomme, kanel, koriander, spidskommen m.m. – som knuses/kværnes.Du kan købe det færdigt i de fleste dagligvarebutikker, men du kan også sagtens lavet det selv. Og der er meget mere smag i, når det er friskkværnet, end når det er fabriksfremstillet.Det er chicken tikka masala opskrift herunder et bevis på.
Kom alle ingredienserne i en morter, og knus dem. Eller – endnu nemmere – brug en blender, minihakker, kaffe- eller krydderikværn, og blend, hak eller kværn, til du har et ensartet pulver.
Hæld pulveret på et glas med tætsluttende låg, og opbevar det tørt, køligt og mørkt.
Kom tomater, græsk yoghurt, smør og sukker i en gryde, og bring det i kog.
Lad blandingen simre i 10 minutters tid uden låg.
Smag til med salt og garam masala, og lad det simre i endnu et par minutter.
Skær kyllingebrystkødet i ca. 3 cm store tern, og kom det i sovsen så vi får marineret kylling tikka masala.
Bring det hele i kog igen, og lad det simre i 6-8 minutter, til kyllingekødet er mørt og saftigt – ikke tørt.
Smag til igen, og servér med kogte ris.
Noter
Du kan også servere chicken tikka masala med naan og raita – evt. sammen med kogte ris – så bliver der rigtig indisk stemning.Tip: Hvis du vil have endnu mere saft og kraft i din ret, så marinér kyllingen i den græske yoghurt blandet med lidt salt og garam masala, et par fed presset hvidløg, lidt chilipulver og lidt paprika.Lad det trække i mindst ½ time. Følg derefter opskriften, men uden den græske yoghurt i pkt. 3.