Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
Smaller
Normal
Larger
Chana masala – opskrift
Jeg har nu valgt at bruge de almindelige kikærter, som er noget nemmere at få fat i herhjemme. Og det gør bestemt ikke retten dårlig. Der er masser af smag i den på grund af de mange lækre krydderier.
Ingen anmeldelser
Ret:
aftensmad, Suppe, Vegansk, vegetarisk
Køkken:
Indisk
Forb. tid:
10
minutter
minutter
Tilb. tid:
40
minutter
minutter
Calories:
804
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
3½
dl
tørrede kikærter
husk at sætte dem i blød i 6-8 timer før du bruger dem
▢
2
spsk.
olie – ca.
▢
2½
dl
løg i tynde skiver
▢
1
tsk.
ingefærpasta
hakket ingefær
▢
1
fed
hvidløg
▢
1¼
dl
hakkede tomater – friske ikke konserves
▢
1
grøn chili
▢
½
tsk.
chilipulver
▢
1
knsp. gurkemeje
▢
1
kanelstang
▢
½
tsk.
stødt nelliker
▢
½
tsk.
stødt kardemomme
▢
1
laurbærblad
▢
1¼
dl
hakkede løg
▢
1¼
tsk.
garam masala krydderiblanding
▢
lidt grøntsagsbouillon
▢
¼
tsk.
bukkehornsfrø
▢
1-2
tsk.
tamarindpasta
▢
Salt
Sådan gør du
Skyl de iblødsatte kikærter i rent vand, kom dem i en gryde med vand, og lad dem koge, til de er møre ca. 30 minutter.
Svits imens løgskiverne gyldne i 1½ tsk. olie.
Tilsæt ingefærpasta og presset hvidløg, og svits et halvt minuts tid.
Tilsæt hakkede tomater og et drys salt.
Hak chilipeberen, og tilsæt den.
Svits til tomaterne er bløde, og den rå smag er væk.
Tilsæt chilipulver og gurkemeje, og svits et halvt minuts tid.
Stil blandingen til side, og lad det køle af.
Svits imens kanelstang, nelliker, kardemomme og laurbærblad i olie.
Tilsæt hakkede løg, og svits, til de er gyldne.
Blend blandingen fra før, tilsæt den, og rør grundigt.
Tilsæt garam masala, og svits et par minutter.
Tilsæt de kogte kikærter og evt. bouillon, hvis det er nødvendigt.
Bring retten i kog, og lad den simre i 3-5 minutter.
Smag til med tamarindpasta.
Drys evt. med lidt friskhakket grønt – koriander, persille eller lignende.
Noter
Chana masala kan spises med ris eller
paratha
.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
804
kcal
|
Kulhydrat:
145
g
|
Protein:
38
g
|
Fedt:
12
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Flerumættet fedtsyre:
5
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
3
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Natrium:
61
mg
|
Kalium:
2079
mg
|
Fiber:
38
g
|
Sukker:
39
g
|
Vitamin C:
115
mg
|
Calcium:
324
mg
|
Jern:
13
mg