Jeg laver ofte caprese salat, når jeg står og mangler lidt frisk tilbehør til en eller anden ret. Og det kan være alt fra stegt flæsk til laksetærte. Og dagen efter – hvis der skulle være blevet noget tilovers – smager det godt som tilbehør til eller oven på rullepølse- eller kartoffelmaden. Men du kan også bare spise den som en selvstændig ret.
Dræn mozzarellakuglerne, og skær dem i skiver på ca. ½-1 cm i tykkelsen.
Skyl tomaterne, skær også dem i skiver på ca. ½-1 cm i tykkelsen, fjern blomsten, og drys tomatskiverne med lidt salt.
Skyl basilikumblade, og lad dem dryppe godt af.
Anret mozzarellaskiver, tomatskiver og basilikumblade som ønsket på et fad – eller portionsanret på tallerkener.
Drys med friskkværnet peber, og hæld lidt olie over.
Noter
Tip I: Du kan også dryppe lidt balsamico på din caprese. Det giver lidt ekstra farve. Tip II: Du kan bruge både bøffelmozzarella og almindelig mozzarella, ligesom du også kan lege lidt med udtrykket ved at bruge halve eller kvarte cherrytomater og/eller skære basilikummen i strimler og drysse over.