Bulgogi er en koreansk ret. Ordet betyder vist noget i retning af ild-kød, fordi kødet bliver stegt over åben ild eller på grill. Der findes mange variationer af bulgogi, og her får du opskriften på min variant.
Ingredienser
1stykkefrisk ingefær svarende til 2 spsk. revet ingefær
6spsk.sojasauce
2spsk.sesamolie
2spsk.sirup
2tsk.miso
2tsk.sød paprika
2tsk.cayennepeber
Evt. lidt olie til stegning
2spsk.sesamfrø
Sådan gør du
Skær kødet i tynde, tynde skiver på den korte led.
Pil hvidløgsfeddene, og riv dem, pres dem, eller hak dem fint.
Skræl ingefæren, og riv den.
Bland hvidløg, ingefær, sojasauce, sesamolie, sirup, miso, paprika og cayennepeber sammen til en marinade, og vend kødet i den.
Sæt kød og marinade i køleskabet i mindst 2 timer – men gerne længere tid. Evt. natten over.
Rist kødet af på en brandvarm grillpande – tilsæt evt. lidt olie, hvis det er nødvendigt – i et par minutter. Del evt. portionen af kød op, og steg ad flere omgange, så kødet ikke ”koger” i stedet for at blive stegt.