Som nævnt skal du altså i gang aftenen før, bollerne skal på morgenbordet. Opskriften du får herunder, giver boller med en blød krumme og en lækker, sej skorpe. Det er en god idé at tage alle ingredienser frem og stille dem på køkkenborde en halv times tid, inden du begynder, så alle ingredienser har samme temperatur. Men det er ikke absolut nødvendigt.
Bland de to slags mælk sammen, og rør gæren ud i væsken. Mælken skal ikke varmes til lillefingertemperatur, men skal helst have samme temperatur som gæren.
Skær smørret i mindre stykker.
Bland sukker og salt, hvede- og rugmel sammen, og hælde det i væsken sammen med smørret.
Ælt eller rør dejen sammen til en sammenhængende og elastisk dej. Den må hellere være lidt for våd end lidt for tør.
Del dejen i 12 så godt som lige store stykker, og form dem som boller.
Læg dem efterhånden på en bageplade beklædt med bagepapir. De burde kunne være på én bageplade.
Dæk bollerne med et viskestykke, som du har dyppet i koldt vand og derefter vredet hårdt op.
Sæt pladen med bollerne med viskestykket over i køleskabet til næste dag.