Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Brunkager opskrift
Men tilbage til bagningen af dem. Bagersvenden fra dengang jeg var barn, er her ikke mere. Og opskriften er åbenbart ikke gået i arv, så nu må vi selv bage vores brunkager.
4.34
fra
6
stemmer
Samlet tid:
1
time
time
15
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Antal:
Ca. 100 stk
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
90
g
sirup
▢
50
g
sukker
▢
50
g
margarine beregnet til bagning
▢
1
tsk.
potaske
▢
1
tsk.
stødt kanel
▢
½
tsk.
allehånde
▢
½
tsk.
stødt nellike
▢
1
spsk.
citronsaft
▢
1
spsk.
revet citronskal – naturligvis af en usprøjtet citron
▢
300
g
mel
Sådan gør du
Kom sirup, sukker og margarine i en gryde, og bring det i kog.
Tilsæt potaske, når massen bruser.
Tag gryden af varmen, og tilsæt kanel, allehånde og stødt kanel.
Tilsæt til sidst citronsaft og revet citronskal, og bland det hele godt.
Kom massen i en skål, og ælt mel i, til du har en ensartet dej.
Tænd ovnen på 180°C varmluft.
Rul dejen ud, mens den stadig er lun.
Stik brunkager ud i ønskede former med kageudstikkere eller et glas. Den dej der bliver tilovers, kan rulles ud igen.
Sæt brunkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag brunkagerne i ovnen cirka 6-8 minutter.
Lad kagerne køle af på en rist, inden de lægges i kagedåser med tætsluttende låg.