Du kan måske undre dig og tænke, ”hvorfor brune kartofler i airfryer?” Det skal jeg fortælle dig. Det er fordi, brunede kartofler i airfryer kan blive lige lækre (næsten) som dem på panden, men de passer stort set sig selv. Du skal ikke være over dem hele tiden for at sikre dig, at de ikke brænder på.
Skyl kartoflerne, og kog dem, så de er næsten møre – ca. 15 minutter, men prøv dig frem med en lille, skarp og spids kniv.
Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem evt. helt tørre.
Lad dem køle en smule af – men ikke helt – og pil dem. Kartofler er nemmest at pille, når de er varme.
Lad nu kartoflerne køle helt af.
Skyl kartoflerne, lad dem dryppe lidt af, og hæld dem i et ovnfast fad, der passer i størrelsen, så kartoflerne ikke ligger for meget i lag. Eller brug airfryerens skuffe.
Drys brun farin i et jævnt lag over kartoflerne, og læg klatter af smør jævnt fordelt hen over farinen.
Sæt fadet eller skuffen i din airfryer, tænd på 180° C, og indstil timeren til 10 minutter.
Vend de brunede kartofler rundt i farin og smør, tænd igen på 180° C, og indstil denne gang timeren til 5 minutter.
Vend de brunede kartofler rundt i massen af karamel, så den bliver jævnt fordelt på kartoflerne.
Tænd igen på 180° C, og indstil igen timeren til 5 minutter. Altså i alt 20 minutter i arifryeren.