Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Broccoliboller med gær
Du kan også eksperimentere med at komme lidt groft mel i.
5
fra 1 stemme
Samlet tid:
35
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Antal:
ca. 8 boller
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
500
g
broccoli
▢
2½
dl
mælk
▢
60
g
margarine eller smør
▢
200
g
hvedemel
▢
200
g
rugmel
▢
50
g
havreklid
▢
1
tsk.
salt
▢
½
spsk.
honning
▢
25
g
gær
Sådan gør du
Blend broccolien til en ”smoothie” sammen med lidt af mælken.
Smelt margarine/smør.
Bland hvede-, rugmel og havreklid, og tilsæt smeltet margarine/smør, salt, honning og broccoli-”smoothien”.
Smuldr gæren hen over.
Varm resten af mælken, til den er lun, og hæld den over.
Ælt det hele sammen godt og grundigt, tilsæt evt. mere mel.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. ½ time.
Ælt dejen igennem, når den halve time er gået, og form den til otte boller.
Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og stil dem igen til hævning. Denne gang i 15 minutter.
Varm imens ovnen op til 200° C varmluft.
Bag broccoli-bollerne i ca. 20 minutter. Bank på dem, de skal lyde hule, når de er færdigbagt.