Når du tilbereder blomkål i airfryer i stedet for i ovn, kan du spare både strøm og tid. Blomkålen bliver sprød og lækker og kan spises som tilbehør til et hav af forskellige retter, men kan også spises som en snack.
1tsk.sennep – gerne en stærk evt. grovkornet sennep
1tsk.røget paprika
1tsk.sød paprika
2tsk.løgpulver
½tsk.hvidløgspulver
½tsk.salt
½tsk.peber
100grevet mozzarella
Sådan gør du
Forvarm din airfryer til 180° C.
Soigner blomkålshovedet, og skær det i skiver på ca. 1-1½ cm i tykkelsen.
Bland de øvrige ingredienser – undtagen osten – sammen til en marinade.
Pensl blomkålsskiverne på begge sider med marinaden.
Læg dem på et stykke bagepapir i skuffen eller på en bageplade eller rist.
Drys med revet ost på den side af blomkålen, der vender opad.
Sluk for airfryeren, sæt blomkålen ind i den, og lad den stå et par minutter, til osten er begyndt at smelte lidt og sætte sig fast (så den ikke flyver op i varmelegemet).
Tænd igen for airfryeren på 180° C, og giv blomkålen ca. 12-15 minutter, eller til osten er gylden.