Bagt havregrød er lækker morgenmad, som mætter godt og længe. Derfor er den også perfekt til en morgen i sommerferien, hvor I har planer om at tage på tur ud i sommerlandet og ikke rigtig ved, hvornår der bliver tid til at spise frokost.
Pensl formene med olie, eller smør dem med smør, hvis de ikke har slip let-belægning af en eller anden slags.
Bland alle ingredienser sammen (havregryn, æg, mælk, natron, honning og salt) – undtagen kakaonibs og jordbær.
Fordel dejen i formene, og drys evt. med lidt kakaonibs.
Sæt formene i ovnen, og bag i ca. 15 minutter.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver, kvarte, halve eller hvad du nu synes.
Pynt den bagte grød med jordbær i en skål, og servér din portion bagt havregrød.
Bagt havregrød smager bedst varmt eller lunt, men kan også godt spises koldt.
Noter
Vigtig note: Du skal have fire ramakiner eller andre portionsskåle, der er ovnfaste.
Tip I: Skålene vil være meget varme, så det er en god idé at sætte dem hver især på en serviet, som I så kan folde op omkring skålen og holde med, så I ikke brænder fingrene.
Tip II: Du kan bruge andre typer af frugt – f.eks. banan, æble, rabarber. Og du kan også bage frugten med i havregrøden. Kommer du søde frugter i grøden, inden du bager den, kan du udelade noget af honningen, fordi de bidrager med sødme. Du kan også helt undlade frugten.
Tip III: I stedet for kakaonibs kan du bruge hakkede mandler eller nødder. Du kan selvfølgelig også vælge at komme, hvad du nu vælger, i grøden i stedet for at bruge dem som topping.