Det er nemmest at lave den lækre snack, hvis risottoen har været på køl og er helt kold. Både fordi den hænger bedre sammen, og fordi du så ikke brænder dig.
Form risottoen til kugler af en størrelse, du synes, er passende.
Hæld mel op i en beholder, æg op i en anden, og rasp i en tredje.
Bland lidt salt og peber i melet.
Vend risottokuglerne i mel, dernæst æg, og til sidst rasp.
Lad evt. kuglerne ligge lidt – gerne 20-30 minutter – så paneringen kan sætte sig.
Steg 4-6 kugler ad gangen i rigeligt olie med en temperatur på ca. 165-170° C. Du kan enten bruge en pande, en gryde eller tænde op for friturekogeren, hvis du har sådan en.
Lad risottokuglerne blive gyldne, og tag dem, derefter op af olien, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrullepapir eller andet fedtsugende papir, som kan bruges til fødevarer.
Servér dem varme.
Noter
Tip I: Vil du ikke servere/spise risottokuglerne med det samme – eller har du for mange – kan du løsfryse dem inden punkt 6. og derefter bare tage dem op en anden gang, når du får lyst til en lækker snack. Tip II: Du kan lave andre smagsvarianter ved at komme krydderier i melet eller raspen. F.eks. paprika eller chilipulver. Tip III: Skal du lave mange risottokugler, kan du holde dem varme i ovnen ved ca. 60-70° C, mens du laver de næste.