Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Albondigas opskrift
Der skal chorizo i farsen. Og det giver en skøn, krydret smag til kødbollerne, hvis du vel at mærke køber en god, godt krydret chorizo – ikke de skiveskårne, men en rigtig pølse.
4.50
fra
4
stemmer
Forb. tid:
20
minutter
minutter
Tilb. tid:
20
minutter
minutter
Samlet tid:
40
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Calories:
756
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
løg
▢
4-5
fed
hvidløg
▢
100-125
g
stærk chorizopølse
▢
½
bdt.
persille
▢
400
g
hakket oksekød
▢
1
æg
▢
2-3
spsk.
røget paprika
▢
Olivenolie til stegning
▢
Salt og peber
Ingredienser til tomatsauce
▢
1
løg
▢
4-5
fed
hvidløg
▢
1
frisk
rød chilipeber
▢
2
tsk.
paprika – ikke røget
▢
2
dåser flåede
hakkede tomater
▢
1
tsk.
sukker
▢
1
dl
hvidvin
▢
6
dl
vand
▢
4
dl
basmatiris
▢
Lidt olivenolie
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Start med farsen til kødbollerne ved at pille løg og hvidløg samt at skylle persillen.
Hak løg, hvidløg, persille og chorizo – gerne i en blender.
Bland det sammen med det hakkede oksekød, æg, røget paprika, salt og peber til en fars.
Sæt farsen i køleskabet, og lad den hvile – gerne en times tid, men mindre kan gøre det.
Lav imens tomatsaucen ved at pille løg og hvidløg samt fjerne stilk og kerner fra chilipeberen.
Hak løg, hvidløg og chilipeber, og svits det i lidt olivenolie.
Tilsæt paprika, hakkede tomater, sukker, hvidvin og vand, og lad det koge op.
Tilføj ris, salt og peber, og lad det simre i ca. 20 minutter, til risene er kogt – tilføj evt. mere vand om nødvendigt.
Form imens farsen til golfkugle store boller, og steg dem i olivenolie på en pande. Vend jævnligt.
Smag tomatsaucen til, når den er færdig, og hæld den over kødbollerne – hvis der er meget olie på panden, så hæld evt. noget af den fra.
Lad det hele stå og simre i 5 minutters tid.
Hæld over i et serveringsfad, eller sæt panden på bordet, og servér med det samme.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
756
kcal
|
Kulhydrat:
87
g
|
Protein:
31
g
|
Fedt:
28
g
|
Mættet fedt:
10
g
|
Flerumættet fedtsyre:
1
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
9
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
128
mg
|
Natrium:
100
mg
|
Kalium:
534
mg
|
Fiber:
3
g
|
Sukker:
3
g
|
Vitamin C:
5
mg
|
Calcium:
82
mg
|
Jern:
4
mg