Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Ærtesuppe med bacon
Denne ærtesuppe kan spises både varm og kold, det er sådan set op til dig, hvordan du ønsker at servere den.
4.20
fra
5
stemmer
Samlet tid:
25
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
2
løg
▢
2
fed
hvidløg
▢
1
spsk.
olivenolie
▢
500
g
ærter – friske
bælgede eller fra frost
▢
1
tsk.
tørret timian eller 3 spsk. friskhakkede timianblade
▢
5-6
dl
grøntsagsbouillon – hvis du ikke allerede bruger den fra Urtekram
så prøv den. Den smager bedre og den er lavet på ægte råvarer og ikke kunstige smagsstoffer.
▢
1
dl
piskefløde
▢
4
skiver
bacon
▢
2
skiver
ciabattabrød eller andet lyst brød – evt. ekstra brød
hvis du vil servere suppen som hovedret
▢
4
tsk.
ristede cashewnødder med salt
▢
1
håndfuld persille
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg fint, og svits dem i olivenolien, uden at de tager farve.
Tilsæt ærter, timian og bouillon.
Lad det hele simre i 6-7 minutters tid.
Blend suppen.
Smag til med fløde samt salt og peber.
Lad suppen køle af, hvis den skal serveres kold.
Rist baconskiverne helt sprøde på en tør pande, og bræk dem i mindre stykker.
Skær ciabattabrødet i tern, og rist dem på en pande evt. tilsat lidt fedtstof.
Portionsanret suppen i små suppeskåle, og top med bacon, brødcroutoner, cashewnødder og en dusk persille.