Stegte ris med æg

Stegte ris – Jeg synes ikke, at kogte ris smager af ret meget, med mindre jeg koger dem i bouillon eller tilsætter krydderurter eller krydderier til kogevandet. Men stegte ris. Det smager skønt. Når de kogte ris efterfølgende bliver stegt i olie bliver de saftige, bløde og sprængfyldt af smag fra de øvrige ingredienser.

Du kan spise stegte ris som tilbehør til koteletter, fiskefrikadeller, kylling i fad eller til en sammenkogt ret, men du kan også tilsætte kød, fjerkræ eller fisk og spise det som en selvstændig ret.

Opskrift på stegte ris med æg

Stegte ris

Stegte ris med æg – opskrift

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Hemmeligheden bag velsmagende stegte ris er olie – masser af olie, mere olie end du tror. Risene suger olien til sig og dermed også smag fra krydderier, grøntsager og krydderurter, og så er det, de bliver så bløde og saftige.

Ingredienser

  • 240 g rå eller 600 g kogte ris
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 store porrer
  • 2 æg
  • 1 dl olivenolie – eller lidt mere
  • 1 spsk. stærk karry
  • 4 spsk. fish sauce
  • 1 spsk. risvineddike
  • ½ tsk. sambal oelek
  • Salt


Sådan gør du

  • Kog risene, hvis ikke det er kogte ris, du har.
  • Skær imens den skyllede peberfrugt over på den lange led, og fjern stilk, stok og kerner.
  • Skær peberfrugten i tern på ca. 2 x 2 cm.
  • Skær roden og det groveste og grimmeste af toppen af porren.
  • Skyl porren grundigt – også mellem bladene – så den er absolut fri for jord, og skær den derefter i ringe på ca. 2 cm i bredden.
  • Halvér ringene, så de skilles ad.
  • Pisk æggene sammen.
  • Varm lidt af olien i en wok.
  • Kom peberfrugt og porrer i, og svits til de er sprøde.
  • Tilsæt karry, og svits videre til karry bliver stærk i duften (ca. ½ minuts tid).
  • Tilsæt fish sauce, risvineddike og sambal oelek, og vend rundt.
  • Tilsæt de sammenpiskede æg under omrøring.
  • Skrab nu alle ingredienserne ud til siderne og op ad kanterne på wokken, så du får bar bund i midten.
  • Kom resten af olien i, og lad den blive varm.
  • Tilsæt de kogte ris, og vend dem rundt.
  • Vend nu alle ingredienserne sammen i wokken – ris, porrer, peberfrugt og æg.
  • Smag til med salt.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Kom de stegte ris i portionsskåle, eller videretilbered dem til f.eks. nasi goreng ved at komme flere grøntsager, krydderier og kød, fjerkræ eller fisk i.

Vil du tilsætte flere krydderier og grøntsager, skal du gøre det, inden du kommer æg og til sidst ris i wokken – altså efter pkt. 11. Kødet kan du stege i wokken, inden du går i gang med grøntsagerne, og så tage det af, inden grøntsagerne skal på, eller du kan stege det på en pande ved siden af, og vende det rundt i til allersidst.

Velbekomme!

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

En reaktion

  1. 4 stars
    Mums, den er god og nem. Velegnet til at spise kold fra en bøtte på arbejdet også. Tak for den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce