Stegte nudler

stegte nudler

Stegte nudler med æg

Samlet tid: 30 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Kinesisk
Antal: 4 personer
Kalorier: 351kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Føler du for det, kan du selvfølgelig tilsætte rejer, kylling, laks, eller hvad du nu kan lide, og du kan også erstatte grøntsagerne med, hvad du har, eller hvad der gør dine stegte nudler perfekte – helt som i en kinesisk take away – bare billigere.

Ingredienser

  • 200 g nudler – jeg bruger fuldkorns- eller ægnudler
  • 100 g hvidkål
  • 4 fed hvidløg
  • 4-5 forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 spsk. smagsneutral olie
  • 4 æg
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 spsk. frisk revet ingefær
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 1 tsk. sukker
  • Limesaft
  • 1 bdt. frisk koriander
  • 50 g saltede peanuts
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem derefter med koldt vand, og lad dem dryppe af i et dørslag eller en sigte.
  • Snit hvidkålen, drys den med lidt groft salt, og ”ælt” den i et par minutter.
  • Lad den stå i 10-15 minutter, ”kram” den, hæld væsken fra, og lad derefter kålen dryppe af.
  • Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint, eller riv dem.
  • Skær rod og ”doven” top af forårsløgene, og skær løgene i tynde ringe.
  • Skyl peberfrugten, fjern stilk, stok og kerner, og skær peberfrugten i strimler.
  • Varm 1 spsk. olie op i wokken.
  • Slå æggene ud i wokken, og rør rundt i dem, så blomme og hvide bliver blandet under stegningen.
  • Tag æggene op efter et minuts tid.
  • Varm resten af olien op i wokken, og svits chiliflager, ingefær og hvidløg ved høj varme i et minuts tid.
  • Tilsæt hvidkål og peberfrugt, og lad det svitse med i et par minutter. De skal stadig have lidt bid.
  • Vend de kogte nudler og de stegte æg i wokken.
  • Tilsæt soja- og chilisauce.
  • Smag til med sukker, limesaft, salt og peber.

Noter

Servér med det samme evt. med frisk koriander og saltede peanuts. De stegte nudler smager godt som tilbehør til grillet eller stegt fisk eller kylling i fad. Opskriften kan også bruges med stegte ris, men så hedder retten selvsagt ikke stegte nudler længere.

Nutrition

Kalorier: 351kcal | Kulhydrat: 45g | Protein: 17g | Fedt: 12g | Mættet fedt: 3g | Kolesterol: 164mg | Natrium: 149mg | Kalium: 408mg | Fiber: 4g | Sukker: 4g | Vitamin C: 50mg | Calcium: 66mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om vores opskrift på stegte nudler med æg

Stegte nudler smager skønt som tilbehør eller som en selvstændig ret med f.eks. stegt kylling, fisk eller skinke i. Men også uden kød, hvis du skal have en kødfri dag på madplanen. De stegte nudler, du får opskrifter på herunder, er vegetariske, men ikke veganske, da der er æg i.

Stegte nudler kan varieres i det uendelige. Tøm køleskabet – kun for grøntsager, hvis retten skal være vegetarisk – så mindsker du måske også madspild og sparer penge. Stegte nudler er rigtig velegnet som resteret. Og så er den hurtigt lavet og særdeles velsmagende – en helt igennem hurtigmums-ret.

Studenterudgave af stegte nudler

Når alle SU-pengene går til husleje, cigaretter og alkohol kommer maden ofte til at bestå af noget, der er nemt og billigt = f.eks. pasta med ketchup. Men faktisk er stegte nudler næsten lige så billigt og nemt, og det har den fordel at du kan bruge alle grøntsager, så du undgår madspild. Hvis du er snedig, så investerer du i en stor flaske østerssauce og en flaske fiskesauce. Hvis du mikser de stegte nudler sammen med hvad de er i køleskabet og de omtalte saucer smager det godt, og du bliver mæt og tilfreds for under 10 kr.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter