Stegt flæsk på grill

Ligesom du kan lave stegt flæsk i ovnen, kan du også lave stegt flæsk på grill. Det burde måske så hedde grillet flæsk. Det tager nogenlunde den samme tid, som at stege flæsket i ovnen.

Den hurtigste måde at stege flæsk på er nok på panden, men det er også den, der sviner mest. Stegt flæsk på grill kan du servere nøjagtig på samme måde, som du serverer stegt flæsk på pande eller i ovn – stegt flæsk med persillesovs – Danmarks nationalret.  Eller du kan, som på billedet, servere med champignonsovs.

Opskrift på stegt flæsk på grill

stegt flæsk på grill

Stegt flæsk på grill – eksempelvis Weber eller en hvilken som helst anden grill

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Grill, Hovedret
Antal: 4 personer
Kalorier: 329kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Flæsk er ikke krævende, religiøst eller forudindtaget. Det grilles lige godt i en anonym kuglegrill, i en Weber, i en kul- eller gasgrill, ja, i en hvilken som helst grill. Og med fare for at støde nogen, så er Weber altså ”bare” et mærke, så selvom du sværger til Weber, så er det altså ikke anderledes, end at nogen går i Hugo Boss jakkesæt og Björn Borg underbukser og andre ikke gør. Flæsket i denne opskrift er grillet på en Smokey Joe – det er en Weber – men kun fordi grillmesteren går i Hugo Boss jakkesæt og …

Ingredienser

  • ½ kg stegeflæsk eller ½ kg ribbensteg
  • Groft salt
  • Derforuden ca. 2½ kg store grillbriketter med høj brændværdi


Sådan gør du

  • Fyld briketterne i grillstarteren, og tænd op.
  • Åbn spjæld i top og bund i den grill, du nu engang er den glade ejer af, fordel de varme briketter i hver sin side af grillen, og stil en foliebakke i midten.
  • Læg rist og låg på, og lad grillen varme op i 8-10 minutter, til risten er gennemvarm – ligesom stegepanden skal være det.
  • Skær imens kødet i skiver, hvis det ikke allerede er det.
  • Læg flæsket på risten, og steg ca. ½ time ved indirekte varme – vend et par gange undervejs.
  • Læg derefter flæsket over på direkte varme i et par minutter på hver side, eller til det har fået en gylden farve. Fjern flæsket, hvis der skulle komme flammer. Det bør der ikke, når flæsket er stegt på indirekte varme først.
  • Tag flæsket af, læg det på et stykke køkkenrullepapir, og drys med groft salt.

Nutrition

Kalorier: 329kcal | Protein: 21g | Fedt: 26g | Mættet fedt: 10g | Flerumættet fedtsyre: 2g | Enkeltumættet fedtsyre: 12g | Kolesterol: 90mg | Natrium: 70mg | Kalium: 359mg | Vitamin C: 1mg | Calcium: 18mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Holder til stegt flæsk på grill

Det er faktisk muligt at købe en holder til stegt flæsk på grill. Så står flæsket op og bliver stegt. Der findes både nogle med og nogle uden bund.

Med begge varianter kan du stege mere flæsk på mindre plads.

Dem med bund, kan du bruge over direkte varme, på grund af at bunden opsamler fedtet og tilligemed tager en del af varmen.

Det tager den samme tid at stege stegt flæsk på grill, men tilhængere hævder, at flæsket bliver mere ensartet og mere sprødt og lækkert. Jeg har ikke prøvet, så jeg kan ikke stå inde for den påstand, og jeg er udmærket tilfreds med smagen og sprødheden fra flæsk grillet liggende på risten i grillen.

Det behøver ikke kun være stegt flæsk på grill – du kan også få inspiration til en masse andet lækkert grillmad lige her!

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter med svinekød

Cookie indstillinger
Annonce