Sommermad

Sol og vind og det lette liv uden at gå på arbejde… Så er det som om appetitten skifter, og man får lyst til noget, der er lettere – la dolce vita.

Her får du en række retter, som passer godt til en eftermiddag på båden, en aften på terrassen eller skumringstid på altanen. Listen er naturligvis ukomplet og vil løbende blive supplereret med flere ideer til sommermad. Hmm men hvad er sommermad? Jo, det er i hvert fald pil selv rejer – men det behøver man jo ikke en opskrift for… Her er vi hoppet ned til landene omkring Middelhavet, for det her er noget de virkelig forstår 🙂

Vi starter ud med en klassisk italiensk forret:

Carpaccio

Carpaccio – Det er (som så mange andre italienske retter) såre simpelt og helt forrygende lækkert. Italienerne ville aldrig nogensinde servere noget der er grimt eller lyder grimt – og Carpaccio klarer cuttet med braveur.

carpaccio

Dernæst skal der gå lidt tid og så er vi klar til…

Grillspyd

Grillspyd – det er pick and play på den gode måde. Som en slags lettere Fondue. Det er hyggeligt at sidde og spidde maden i god ro og orden. Hvis man drikker vin, øl eller måske rabarbersaft til er det endnu bedre.

grillspyd

Hvad skal der spises til? Jo, et rigtigt godt forslag er:

Græske kartofler

Græske kartofler – der findes folk som ikke kan lide feta… men alle os andre vi elsker det, og når det kombineres med kartofler bliver det særligt lækkert. Her får du en nem og god opskrift på græske kartofler. Man kan spise dem om vinteren, men så er magien ligesom væk, ik?

Græske kartofler

Men det er jo ikke helt nok tilbehør, vel? Og når vi nu er landet i Grækenland, kan vi lige så godt gå hele vejen og servere en lækker…

Græsk salat

Græsk salat – Ok, det er faktisk bedre i Grækenland, fordi de har bedre tomater (solen er bare lidt mere venlig sydpå). Men græsk salat er faktisk altid godt. Husk at finde noget feta med kant – f.eks. hos en af de mange tyrkisk(!) ejede grønthandlere. De ved hvad der er godt (også hvad angår oliven), så bare spørg!

Græsk salat

Men der skal også brød til, og grækerne er faktisk ikke specielt gode til lige netop den del af den kulinariske oplevelse. Så nu flytter vi vestpå og siger c’est la vie…

Flutes

Flutes – de bliver faktisk altid spist op, ligegyldigt hvor meget du laver… så bare bag rigeligt. Den her opskrift bliver du ikke forvirret af og den kan fint passes ind i resten (ingen undskyldninger).

Flutes

Dessert skal der vel også til? Det behøver ikke være tungt for at være godt. Den her er dejlig:

Rabarbertrifli

Rabarbertrifli – ord er overflødige, der skal handles: Dvs. tryk på link, køb det nødvendige ind og og servér den her herlige dessert.

rabarbertrifli

Bon appetit!