Sauce

Sauce og sovs – Opskriftsoversigt

Her får du en oversigt over sauce og sovse opskrifter her på HurtigMums. Du kan finde dem alfabetisk nedenfor!

Bearnaisesovs –  Der er rigtig mange danskere, der elsker bearnaisesovs til stort set alt! Tricket ved bearnaisesovs er ikke at få den skille. Det kan du læse mere om i denne opskrift til bearnaisesovs. Læs med her!

Bechamelsauce – Det er en af de saucer, der sjældent står alene, og bechamelsauce bliver som regel brugt som en form for grundsauce. Du kan se vores helt traditionelle opskrift på bechamelsauce her på HurtigMums. Læs med her!

 
 
 

Brun sovs – Den måske mest klassiske af alle danske sovse er brun sovs. Den går stort set til alle klassiske danske middagsretter – ja nok suppe undtaget. Her kan du finde vores opskrift på brun sovs, der følger de helt traditionelle principper.

 
 
 

Champignonsovs – Det er en af de der sovse, der bare er lidt mere interessant end de almindelige sovse. Her kan du finde vores opskrift på champignonsovs, og hvis du ligesom os godt kan lide lidt alkohol i maden, så kan jeg afsløre her for dig at der i denne opskrift er brugt hvidvin til at lave den delikate champignonsovs.

Hollandaisesauce – De fleste laver hollandaisesauce fra pulverpakker som du kan købe. Jeg skal med det samme sige, at jeg faktisk syntes det er en glimrende løsning. Men skal det være lidt mere lækkert, så kan du lave en god hjemmelavet hollandaisesauce. Det kan du læse meget mere om her på siden!

 
 
 

Karrysovs – Her får du en grundopskrift på karrysovs. Det er som udgangspunkt en spicy sovs, når man laver en karrysovs, men du kan selv justere om det skal være en mild eller stærkt krydret karrysovs. Du kan se HurtigMums’ karrysovs her!

 
 
 

Marinara Sauce – Det her er som ordet næsten fortæller en italiensk sauce. Marinara sauce stammer fra Napoli området og det er vel strengt taget en tomatsovs godt krydret. Marinara sauce bliver som regel spist i forbindelse med spaghetti eller andre pastaretter! Se opskriften på marinara sauce her!

Peanutbuttersauce – Faktisk var jeg noget skeptisk første gang jeg hørte om peanutbuttersauce. Det var der ingen grund til! En peanutbuttersauce er glimrende til eksempelvis kyllingespyd og andre grillspyd. Du kan også sagtens bruge peanutbuttersauce som dip til friske grøntsager eller chips! Her får du HurtigMums opskrift på peanutbuttersauce!

Peberrodssovs – Du kender måske mest peberrodssovs fra retter med oksespidsbryst og kalvebryst, men du kan egentlig servere peberrodssovs til rigtig meget forskelligt. Denne peberrodssovs er lavet med eddike. Du kan finde opskriften på peberrodssovs ved at klikke på linket, der indleder denne tekst!

 
 
 

Persillesovs – Hvide kartofler med persillesovs eller persillesovs til stegt flæsk. Mums! Det smager noget så lækkert. Det er en perle blandt danske opskrifter, og her kan du finde vores traditionelle variant af persillesovs. Læs med her!

 
 
 

Rødvinssauce – Du kan egentlig lave den her hele året rundt, men det er ofte en af de saucer, der bliver lavet dage, hvor der lige gøres lidt mere ud af det! Opskriften på rødvinssauce er eksempelvis nytårets mest anvendte opskrift på saucer. Og lige inden vi gør rødvinssauce til et alt for dyrt projekt at lave. Rødvinssauce bliver ikke bedre af, at du anvender en dyr årgangsvin. Nej brug noget af det billige rødvin. Her får du opskriften på rødvinssauce!

 

Sauce bordelaise – Den her sauce har rødvinen til fælles med rødvinssaucen ovenfor, men som de fleste andre franske retter, så har sauce bordelaise lige fået en frankolering. Sauce bordelaise er traditionelt lavet med rødvin fra Bordeaux – deraf navnet – skalotteløg, fond og marv. De fleste dansker der laver sauce bordelaise undlader dog marven! Se hele opskriften på sauce bordelaise her!

Sauce mousseline – Den her sauce minder nok mest af alt om hollandaisesaucen. Der er også flere som omtaler sauce mousseline som hollandaise med ekstra meget citron. Den beskrivelse passer egentligt meget godt. Der er dog også et par ekstra hemmelige ingrendienser i sauce mousseline. Det kan du læse om her!

Svampesovs – Egentlig har jeg altid syntes at champignonsovs og svampesovs burde minde meget om hinanden. Det gør de ikke. I hvert fald er denne opskrift på svampesovs markant anderledes end den du kender fra champignonsovsen. Læs hele opskriften på vores fortolkning af den klassiske svampesovs.

Tomatsovs – Det lyder nok ikke svært at lave en tomatsovs og det er det heller ikke. Så længe du har de rigtige råvarer til at lave tomatsovs med så er det en leg at lave det. Her kan du læse meget mere om hvordan du laver tomatsovs a la HurtigMums.

Vegansk sov – Egentlig kan de fleste sovse og sauce med nogle relativt små ændringer blive til vegansk sovs. Denne veganske sovs kræver dog ingen ændringer for at være en vegansk sovs. Du kan finde den lækre veganske sovs lige her!

Whiskey sovs – Det her er en rigtig mandesovs. At få whiskey sovs til en stor fed bøf, det er drømmen for ret mange mænd. Der behøves ikke grøntsager ud over pomfritter og så en stor portion whiskey sovs ud over steaken. Se opskriften på HurtigMums Whiskey sovs her!

Mere sauce og sovs på vej

Du kan se meget mere om sovs og sauce, når der bliver udgivet mere her på siden.