Ristede løg

Opskrift på hjemmelavede ristede løg

Ristede løg

Hjemmelavede ristede løg – opskrift

Forfatter: Beate Grandahl
Løgene kan bruges i burgere eller på hotdogs eller på et stykke med Roskilde landevej (spegepølse) med remoulade eller et stykke med nye kartofler og mayonnaise. Du har sikkert selv flere gode forslag.

Ingredienser

  • 1-2 store løg – et enkelt stort løg eller to mellemstore kan række til fire burgere. Men så er der også spist op
  • 4-5 spsk. hvedemel
  • 2 dl olivenolie
  • Salt – groft eller flagesalt

Sådan gør du

  • Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
  • Skil lagene fra hinanden, så ingen ringe hænger sammen.
  • Kom hvedemel i en skål eller en plasticpose, og vend/ryst løgringene grundigt i det.
  • Hæld løg og mel i en sigte, og ryst det overskydende mel bort.
  • Varm olien i en gryde.
  • Kom nogle af løgringene i, når olien er varm – de skal ikke ligge i lag.
  • Lad løgringene stege i olien, til de er brune.
  • Tag dem op med en hulske, læg dem på fedtsugende papir – kaffefilter eller tyk køkkenrulle – og drys med salt.
  • Kom et nyt hold løgringe i gryden, og fortsæt på samme måde, til alle løgringe er ristede.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min opskrift på hjemmelavede ristede løg

Ristede løg, hjemmelavede ristede løg, som dem du køber i pose eller bøtte i supermarkedet, bare meget bedre. Ikke stegte løg, nej ristede. Det kan man godt, og det er supernemt og hurtigt klaret.

Der er ingen grund til ikke at lave de lækre, sprøde løg selv. Okay, måske én: De kan ikke holde sig så længe, som dem du køber, for de købte er nemlig fyldt med konserveringsmidler. Men hvis du nøjes med at lave, hvad du skal bruge, er der ingen grund til, at de skal kunne holde sig. De smager alligevel også bedst, når de er nylavede.

Det er lige så nemt at lave løgene her som at lave mayonnaise – ja, faktisk nemmere – og lige så hurtigt, næsten. Det kan altså ikke betale sig at hoppe på cyklen og køre til supermarkedet, det er hurtigere at lave dem selv – medmindre du kan klare turen på under et kvarter.

Løgene kan godt opbevares i en lille skål med tætsluttende låg i køleskabet i et par dage. De bevarer den gode smag, men mister en smule af sprødheden. Hvor længe de reelt kan holde sig, ved jeg ikke, for vi har indtil nu altid nået at få spist dem, inden de er blevet dårlige – heldigvis da, for de er alt for gode til at lade gå til spilde.

Opskrift på ristede løg i ovn

Ristede løg

Ristede løg i ovn

Forfatter: Beate Grandahl
Vil du spare opvasken af gryden og slippe for stegeosen, kan du lave de løgene i ovnen, men det tager noget længere tid.

Ingredienser

Sådan gør du

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 100° C.
  • Pil løget, og skær det i tynde skiver.
  • Kom skiverne i en pose sammen med olien, og ryst grundigt, så olien bliver godt fordelt.
  • Fordel løgene på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i ca. 1 time, eller til de har den rette farve.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Se også opskriften på bøfsandwich og burger her. Ristede løg er rigtig godt her, men de kan bruges så mange steder!

Sidst opdateret: 27. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter