Porchetta

Porchetta er en italiensk grisesteg. Oftest bruges slaget, som krydres og rulles uden om krydderier, krydderurter osv. Men du kan også bruge metoden på en flæskesteg, som du garnere med de italiensk inspirerede krydderier og urter.

Herunder får du opskriften på en porchetta – eller i hvert fald en steg af gris spækket med urter – som er nem at lave – noget nemmere end den traditionelle porchetta.

Opskrift på porchetta

porchetta

Porchetta – opskrift

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Ret: aftensmad, Hovedret
Servings: 4 personer
Calories: 504kcal
Har gæster med kræsne ganer, kan du evt. nøjes med at krydre stegen i den ene ende, så kan der skæres af den anden ende – som så bliver som en traditionel flæskesteg – til dem. Men er I alle glade for ekstra smag, så giv den bare fuld skrue.

Ingredienser

Nutrition

Kalorier: 504kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 84g | Fedt: 16g | Mættet fedt: 5g | Flerumættet fedtsyre: 2g | Enkeltumættet fedtsyre: 7g | Kolesterol: 236mg | Natrium: 184mg | Kalium: 1409mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 23mg | Jern: 2mg

Serveringsforslag

Porchetta behøver ikke en brun sovs, men laver du sovs, så brug skyen, så den får den gode smag fra stegen.

I stedet for det traditionelle tilbehør, som kogte kartofler, rødkål og kogte eller dampede grøntsager, kan du servere en frisk salat til, for eksempel en grønkålssalat med mormordressing. Du kan også servere kartoffelroulader eller pommes Anna til.

Du kan servere både rød- og hvidvin til porchetta. Vinen må gerne have en let krydret smag. En Côtes-du-Rhône ville eksempelvis være et glimrende valg.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter med svinekød