Pastasalat med skinke

Pastasalat med skinke – endnu en pastasalat i rækken af mine favoritter. Jeg har muligvis nævnt det før – jeg er vild med pastasalater. Det er jeg fordi, de er nemme og hurtige at lave, de kan fyldes med ingredienser, jeg kan lide, og jeg kan få brugt en masse rester. Jeg er ikke vild med almindelig kogt pasta, men når det er blandet med alt muligt lækkert, som det tager smag af, ja, så kan man da ikke andet end elske det.

Tag nu denne pastasalat med skinke, som jeg har komponeret af ingredienser, som en lille 2-årig dreng, der ofte besøger mig, er vild med. Derudover har jeg tilføjet cashewnødder til de voksne for at give lidt knas og basilikum og purløg blot for at tilføre lidt grønt. De fleste børn elsker bare pasta, og så er det nemt at tilsætte flere ingredienser, de kan lide og lave en ret af det.

Opskrift på pastasalat med skinke

pastasalat med skinke

Opskrift på pastasalat med skinke

Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
En rest kogt skinke eller hamburgerryg skåret i tern, noget pasta, og så bare der ud af med, hvad du kan lide, og hvad du har i køleskab, fryser eller køkkenskabe, så er du godt på vej. Ikke to pastasalater behøver være ens.

Ingredienser

  • 300 g penne – eller anden pasta
  • 300 g kogt skinke – eller hamburgerryg du kan også bruge grillet
  • 4 syltede drueagurker – kan også være rå agurk men min lille ven på 2 år elsker syltede drueagurker, så syltede drueagurker er det her i huset
  • 150 g fetaost – eller salatost
  • 12 cherrytomater eller 6 cocktailtomater
  • 200 g majskerner
  • 1 bdt. basilikum
  • 1-2 håndfulde cashewnødder
  • Purløg
  • dressing – dog ikke nødvendigt hvis du vælger en god fed feta- eller salatost
  • Salt

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på emballage, og lad den efterfølgende dryppe godt af i et dørslag.
  • Skær skinken i tern på ca. 1½ x 1½ cm.
  • Skær også de syltede drueagurker i tern på nogenlunde sammen størrelse.
  • Så er det fetaostens tur.
  • Skær cherrytomaterne i halve eller kvarte, og giv dem et lille drys salt.
  • Hak basilikummen groft.
  • Bland alle ingredienserne sammen, og drys til sidst klippet purløg hen over.
  • Lad gerne salaten trække 5-10 minutter inden servering.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Beates tip til børnefamilier

Er der små børn til stede, så kom ikke cashewnødderne i salaten. Små børn kan få dem galt i halsen, og det er ikke rart og kan også ende med en tur til vagtlæge eller på skadestue.

Du kan også servere salaten anrettet i portionsskåle, så I hver især tager de ingredienser, I synes om og på den måde blander hver jeres pastasalat med skinke ved bordet.

Pastasalaten smager skøn til f.eks. kartoffelæggekage, men kan også spises som en selvstændig ret evt. med et stykke groft grydebrød til eller i et hjemmelavet pitabrød. Endelig er pastasalat med skinke også lækkert at have med i madpakken, for den kan nemlig sagtens spises køleskabskold.

Se eventuelt også den lidt eksotiske varianter som pandebrød eller chapati her.

pastasalat med skinke
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter med svinekød