Oksemørbrad på grill

oksemørbrad på grillOksemørbrad på grill er super lækkert. Mørbrad er et af de fineste, men også et af de dyreste stykker kød på koen. Derfor skal den også behandles med respekt, når du tilbereder den. At komme en oksemørbrad på grillen og grille den over sagte ild – ja faktisk gløder – er nok den mest nænsomme måde at tilberede oksemørbraden på. Det får du opskriften på herunder.

For 20-25 år siden kunne man ikke drømme om lave oksemørbrad på grill. Det ville være helligbrøde mod det dyre kød. Og tænk, hvis den sved på. Det er altid ærgerligt, når maden mislykkes, men det er endnu mere ærgerligt, hvis den har været dyr.

oksemørbrad på grill

Oksemørbrad på grill

Samlet tid: 5 timer
Ret: Grill, Hovedret
Antal: 6 personer
Kalorier: 687kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Når du laver oksemørbrad på grill skal oksemørbraden nemlig, efter at være blevet brunet, grilles over indirekte varme. Det der kan være vanskeligt, når du laver oksemørbrad – hvad enten det er på grill, i ovn eller gryde – det er at stege den lige tilpas. Nogle vil have den saftig og rosa eller sågar rød, mens andre vil have den gennemstegt. Tit vil de yderste stykker på mørbraden dog være gennemstegt, når mørbraden er perfekt stegt på midterstykket. Perfekt som i saftig og rosa – min favorit. Men nu til opskriften på oksemørbrad på grill.

Ingredienser

  • 1,5 kg oksemørbrad 1,5 – 1,8 kg
  • 3 spsk. brun farin
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. vand
  • Lidt tabasco
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Puds oksemørbraden ved at fjerne sener og hinder og kassere dem.
  • Rør brun farin, sød chilisauce, sojasauce og vand sammen til en marinade, og smag den til med tabasco, salt og peber.
  • Kom marinade og mørbrad i en frysepose eller lignende, og lad den marinere i 4-6 timer eller mere.
  • Lav en trezones optænding i din grill.
  • Tag mørbraden op af marinaden, og brun den på direkte varme i kort tid på hver side.
  • Læg mørbraden på indirekte varme, og lad den stege i ca. 25-30 minutter, til den har en kernetemperatur på 55-60° C. Vend nogle gange undervejs.
  • Lad mørbraden hvile i 10-15 minutter, inden du skærer i den.

Nutrition

Kalorier: 687kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 45g | Fedt: 55g | Mættet fedt: 22g | Kolesterol: 175mg | Natrium: 146mg | Kalium: 760mg | Sukker: 1g | Calcium: 18mg | Jern: 6mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Der er rigelig mad i en oksemørbrad til 6-8 personer. Mørbraden smager godt med ovnkartofler og en bønnesalat til.

Tip I: Er du glad for hvidløg, så kom 2-3 fed pressede hvidløg i marinaden.

Tip II: Den resterende marinade kan bruges til at pensle mørbraden med eller til at lave en brun sovs på.Hvis du er glad for oksemørbrad på grill, kan du se hvilke andre grillretter du kan kaste dig over lige her!

Grillen kan bruges til andet end bøffer og pølser

Og den ville sikkert også have mislykkedes. For dengang grillede man hakkebøffer og pølser, og – hvis man var rigtig vovet – måske et par spareribs. Og det foregik ved direkte varme, og måske endda så direkte, at der stadig var flammer, der slikkede kælent – og svedent – omkring kødet. Oksemørbrad på grill ville i hvert fald ikke have været det samme dengang.

Først med weberkulturen begyndte vi at finde ud af, hvordan vi kunne styre varmen i grillen. I hvert fald når det var kulgrillen, der blev tændt op i. Gasgrillen var – og er – lidt nemmere at styre temperaturerne i.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce