Oksekødssuppe

Oksekødssuppe. Når jeg siger oksekødssuppe, så tænker du sikkert på en gammeldags oksekødssuppe kogt på suppevisk og stort stykke oksekød og med masser af vintergrøntsager i. Det gør jeg ikke. Jeg tænker på en oksekødssuppe lavet på hakket oksekød.

Oksekødssuppe lavet på hakket oksekød er hurtigere og billigere at tilberede end den gammeldags oksekødssuppe. Så det er en rigtig skøn hverdagssuppe. Selvom den hverken har stået og simret i flere timer eller er fyldt med masser af vintergrøntsager, så er der stadig masser af smag i den.

Oksekødssuppe

Oksekødssuppe med hakket oksekød

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: aftensmad, Suppe
Antal: 4 personer
Kalorier: 531kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan tømme grøntsagsskuffen – også for vintergrøntsager – i denne suppe. Den er ligesom en slags sort gryde. Du ved den dér ret, restauranterne har på menuen, og som indeholder rester fra hele ugen. Men du kan også bare følge opskriften herunder.

Ingredienser



Sådan gør du

  • Skær baconen i små tern.
  • Pil løg og hvidløg, og hak løgene groft, og hvidløget fint.
  • Svits baconen i en gryde uden tilsætning af fedtstof. Det skal ikke være sprødt, bare tage lidt farve og få smeltet lidt af fedtet af sig.
  • Tilsæt det hakkede oksekød, og svits det med.
  • Rør rundt, til kødet skiller og bliver brunt.
  • Tilsæt paprika, tomater, vand og laurbærblad, rør rundt, og lad suppen simre et kvarters tid.
  • Skræl imens kartoflerne, og skær dem i tern på ca. 1½ x 1½ cm.
  • Skyl bladselleristilkene, og skær dem i tynde skiver.
  • Skær roden af champignonerne, og børst dem også fri for jord og andre urenheder.
  • Kom kartofler, bladselleri, champignoner og bouillon i suppen, og lad den koge videre, til kartoflerne er kogt – ca. 10-15 minutter.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Du kan servere flutes til suppen, men det er ikke nødvendigt, den mætter fint uden. Men hvis du synes, at der skal brød til suppe, så er det jo bare det, du gør.

Nutrition

Kalorier: 531kcal | Kulhydrat: 23g | Protein: 30g | Fedt: 35g | Mættet fedt: 13g | Flerumættet fedtsyre: 2g | Enkeltumættet fedtsyre: 15g | Transfedtsyre: 2g | Kolesterol: 105mg | Natrium: 451mg | Kalium: 1058mg | Fiber: 4g | Sukker: 5g | Vitamin C: 22mg | Calcium: 60mg | Jern: 4mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hakket kød og fedtprocent

Er du tit i tvivl om, hvilken fedtprocent du skal vælge, når du skal lave hakkebøf, kødsovs og andre retter med hakket oksekød? Det har jeg også været. Men jeg har prøvet mig lidt frem, og mine smagsløg er ikke i tvivl. Hakket oksekød med en høj fedtprocent – sådan en 8-12 stykker – giver bedre smag end den helt magre.

Ulempen ved den fede er, at bøfferne bliver mindre ved stegning, så du skal måske købe lidt mere kød, end når du laver bøffer af den magre. Til gengæld er den fede tit billigere end den magre og den giver saftigere bøffer.

I en kødsovs eller en suppe som den ovenfor, kunne man måske få den tanke, at alle de andre ingredienser giver smag nok. Det gør de også. Og så alligevel ikke, for fedtet smelter ned og gør retten mere saftig og velsmagende.

Når det så er sagt, så er der jo også noget der hedder sundhed og vægt. Sååååå, tjah, valget er dit.

Se også vores opskrifter på hvidløgsbrød eller ristet rugbrød som smager for godt med oksekødssuppen!

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce