Millionbøf

Beates opskrift på millionbøf

millionbøf

Millionbøf – opskrift

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 481kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Derfor har jeg faktisk heller ikke nogen opskrift. Er der champignoner i køleskabet, så er der champignoner i millionbøf. Er der cocktailpølser i konservesskuffen, så er der cocktailpølser i millionbøf. Er der majskerner i fryseren, så er der … osv. I dag er der ingen af delene, men der er koncentreret tomatpuré i konservesskuffen, så derfor er der … du ved godt hvad jeg vil sige.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt olie til stegning
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré – også kaldet tomatpasta
  • tørrede krydderier fra krydderihylden – paprika oregano eller lignende
  • 3 dl vand
  • 1 oksekødsbouillonterning
  • dl fløde – har du ikke fløde kan du sagtens bare bruge vand og jævning
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg.
  • Hak løget groft, og hak hvidløget fint.
  • Varm lidt olie – og det skal være lidt, eller bliver sovsen for fed – i en gryde.
  • Tilsæt løg, og svits et minuts tid.
  • Tilsæt kødet, og svits til kødet er skilt og har taget farve.
  • Tilsæt tomatpuré, og rør hurtigt og grundigt.
  • Kom eventuelle tørrede krydderier i, og rør.
  • Tilsæt vand og bouillonterning.
  • Lad det hele simre 10-15 minutter.
  • Tilsæt fløde, kog op, og lad det jævne.
  • Smag til med salt og peber.
  • Servér med pasta eller kartoffelmos.
  • Portionen her rækker til fire personer.

Noter

En Montepulciano d’Abruzzo vil være et fantastisk vinvalg til millionbøf og til kødsovs eller bolognese for den sags skyld til de voksne – børnene må have et glas lækkert solbærsaft.

Nutrition

Kalorier: 481kcal | Kulhydrat: 4g | Protein: 19g | Fedt: 43g | Mættet fedt: 22g | Kolesterol: 157mg | Natrium: 97mg | Kalium: 357mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 65mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Navnet millionbøf kommer af at kødet deler sig i mange små stykker når det steges – om det er en million små bøffer eller én bøf i en million atomer skal jeg lade være usagt. Og bare det smager godt, er det jo også flintrende ligegyldigt – og det gør det, smager godt.

Det smager så godt at det er blevet et kært barn med mange navne, for millionbøf bliver også kaldt kødsauce/-sovs, bolognese – som jeg nu nok vil vove den påstand at det er en luksusudgave af millionbøf – og så det knapt så flatterende navn, væltet lokum – vidste du i øvrigt at lokum kommer af det latinske locus som betyder sted.

Millionbøf med kartoffelmos eller pasta

Men tilbage til køkkenet. Nogle mener faktisk at der er forskel på kødsovs og millionbøf. At millionbøf er hakket oksekød og løg i brun sovs og at kødsovs består af samme ingredienser, men at der her kan kommes lidt af hvert i – majs, pølser, bacon, svampe, tomat osv.

Andre mener at millionbøf serveres med kartoffelmos og kødsovs serveres med pasta. Jeg ved ikke om det er sådan fat. For mig er kødsovs og millionbøf det samme – hakket oksekød med løg og hvad der ellers falder ud af køleskabet, og det kan serveres med både kartoffelmos og pasta – altså ikke samtidig. Eller hvis du vil køre den lidt sunder version så server det med blomkålspure.

Brug resterne

Bliver der rester, så brug dem på en pizza (eventuelt vores blomkålspizza her på siden)  eller i pirogger.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

4 reaktioner

  1. Hej!

    Der skal IKKE tomatpure, eller andre former for tomat, i millionbøf!

    – ALDRIG! Så bliver det jo “bare” til kødsovs!

    Dermed heller ikke oregano, som er et “tomatkrydderi”.

    Eneste krydderi, udover salt og masser af friskkværnet peber, kan være et enkelt laurbærblad.

    De vigtigste ingredienser i millionbøf, er oxefars, løg og piske!

    Mvh.

    1. Hej John,

      smag, behag og i den sidste ende opskrifter er som bekendt forskellige. Men hermed er dit take på millionbøf givet videre!

  2. Hej John

    Betyder det så også, at man ikke må bruge salt og peber i en millionbøf – det er der jo også i andre retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce