Mazarinkage

Mazarinkage har, ligesom Fragilité, Napoleonshat og Sarah Bernhard, et franskklingende navn, men er pæredansk. De er nemlig alle opfundet af danske konditorer. Grunden til de fik franskklingende navne var, at det lød fornemt og fint. Mazarinkagen er opkaldt efter den franske kardinal Mazarin, og du får opskriften herunder.

Kagen indeholder oprindeligt marcipan, men du kan snyde og bruge mandelessens. Det gør den meget nemmere at lave, men det går også lidt ud over konsistensen.

Mazarinkage

Mazarinkage – den nemme

Samlet tid: 35 minutter
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6 personer
Kalorier: 606kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Den nemme mazarinkage er også den billigste. Den er med mandelessens i stedet for marcipan. Og den er også med glasur i stedet for med chokoladeovertræk. Har du mod på det, snupper du den næste opskrift, som er den med marcipanen.

Ingredienser

  • 250 g blødt smør
  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¾ dl kogende vand
  • 1 tsk. mandelessens

Ingredienser til glasur

  • 125 g flormelis
  • 2 spsk. kakaopulver
  • Vand


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180°
  • Rør smør og sukker sammen, og pisk æggene i et ad gangen.
  • Bland mel og bagepulver, og tilsæt det sammen med kogende vand og mandelessens.
  • Hæld dejen i en lille springform (20-22 cm), og bag den i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter.
  • Bland flormelis og kakaopulver sammen, og tilsæt kogende vand lidt ad gangen, til du har en glasur med en passende konsistens.
  • Vend kagen ud på et fad, så den ligger med bunden opad, og smør glasuren på den.

Nutrition

Kalorier: 606kcal | Kulhydrat: 69g | Protein: 5g | Fedt: 35g | Mættet fedt: 22g | Kolesterol: 144mg | Natrium: 338mg | Kalium: 57mg | Fiber: 1g | Sukker: 50g | Calcium: 32mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Mazarinkage med marcipan

Har du masser af tid og overskud, og er du bare vild med marcipan, så er det denne variant, du skal vælge.

6-8 personer                               1 time

Det skal du bruge

  • 150 g rå marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 5 spsk. mel

Derudover skal du bruge 150 g mørk chokolade (ca. 55 %) til at smøre kagen med.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Riv marcipanen.
  3. Pisk smør, sukker og marcipan sammen i røremaskinen – eller ælt det, men det tager lang tid. Du kan selvfølgelig også bruge håndmikseren.
  4. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk imellem hvert.
  5. Vend melet i dejen.
  6. Hæld dejen ud i en springform (20-22 cm), og bag den i ovnen i ca. 35-40 minutter.
  7. Lad mazarinkagen køle af, og vend den ud med bunden opad på et fad.
  8. Hak 2/3 af chokoladen, og lad den smelte over vandbad.
  9. Hak imens den sidste 1/3 af chokoladen.
  10. Tag gryden af varmen, og rør den ikke smeltede chokolade i den smeltede chokolade.
  11. Smør chokoladecremen på kagen, der stadig ligger med bunden opad, og lad chokoladen stivne.
  12. Skal der pynt på kagen – hakkede pistacienødder, mandler eller nødder – så drys dem på, inden chokoladen er stivnet.

PS: Har du kun smagt mazarinkage købt i supermarkedet, så har du noget til gode.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

4 reaktioner

    1. Hej Tanja
      Ja, du kan godt fryse den. Tag den op et par timer før, den skal spises, og lad den tø op på køkkenbordet.
      De bedste hilsener
      Beate, HurtigMums

  1. 3 stars
    hej der mangler nogle svar hvor er det bedst at bage kagen i bunden eller er det midt i ovnen for der er stor forskel på varmen

    1. Hej Dan
      Jeg har fire riller i min ovn, og bruger næsten altid rille nr. to fra bunden. Bruger du varmluft, er det ikke så vigtigt, hvor i ovnen, kagen placeres. Men hvis ikke, er det en god tommelfingerregel, uanset hvad der skal bages/steges, at det skal stilles nederst i ovnen, hvis det skal have en sprød bund, øverst i ovnen, hvis den skal have en mørk og sprød overflade, og i midten af ovnen som en gylden middelvej. Altså ved konventionel varme. Men uanset hvad, så skal varmegrader og tid altid tages som en vejledning, for der er ikke to ovne, der er ens.
      De bedste hilsener
      Beate, HurtigMums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce