Maskeret blomkål

Maskeret blomkål

Maskeret blomkål – opskrift

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Forret, Salat
Antal: 4 personer
Kalorier: 65kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Nogle bruger hollandaise til at maskere blomkålen med – det er nemt og hurtigt, hvis du ikke skal lave den selv. Jeg bruger en hjemmelavet dildsauce, som både kan spises kold og varm – og lun for den sags skyld.

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved
  • 15 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 5-6 dl kogevand eller bouillon
  • 1 spsk. tomatketchup
  • Et par dråber tabasco
  • Friskrevet muskatnød
  • 200 g pillede rejer
  • 1 bdt. dild
  • Salt


Sådan gør du

  • Skyl blomkålshovedet i koldt vand.
  • Skær det nederste grove stykke af stokken og eventuelle blade af.
  • Kom blomkålshovedet helt i en stor gryde med så meget vand, at det dækker – eller næsten – og med lidt salt i.
  • Kog blomkålshovedet i 6-8 minutter – efter vandet koger – til det er mørt uden at være helt blødt. Kogetiden afhænger selvfølgelig af blomkålshovedets størrelse.
  • Hæld ca. 6 dl af vandet fra i en kande, og lad blomkålshovedet blive liggende i det tiloversblevne vand – det skal ikke sættes over at koge igen.
  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og rør flittigt.
  • Tilsæt kogevandet, som du satte til side før, lidt ad gangen under omrøring, til sovsen har en tilpas tykkelse.
  • Smag til med ketchup, tabasco, muskatnød og salt.
  • Tag blomkålshovedet op af gryden, og lad det dryppe af, hvorefter det lægges på serveringsfadet.
  • Vend rejerne i sovsen, og hæld den over blomkålshovedet.
  • Pynt med hakket dild.

Noter

Denne variant smager godt som en forret eller på buffeten, men den smager også godt som tilbehør til f.eks. kogt, stegt eller dampet fisk.

Nutrition

Kalorier: 65kcal | Kulhydrat: 8g | Protein: 3g | Fedt: 3g | Mættet fedt: 2g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 8mg | Natrium: 70mg | Kalium: 434mg | Fiber: 3g | Sukker: 3g | Vitamin C: 70mg | Calcium: 33mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Om maskeret blomkål

Maskeret blomkål var et hit i 60’erne. Det så fransk inspireret ud, og alt der gjorde det – enten af udseende eller af navn – var bare in. Egentlig er maskeret blomkål noget så simpelt som et kogt blomkålshoved, der har fået selskab af en sovs og sædvanligvis også rejer.

Det var også i 60’erne, at vi fik smag for cordon bleu, og det må da siges at være mere fransk – navnet og betydningen er i hvert fald. Men altså her skal det handle om et dansk blomkålshoved, der har fået en fransk make-over. C’est la vie.

Maskeret blomkål med bacon

Vil du servere blomkålen som en mere mættende ret – måske ligefrem til hovedret – så tilsæt 200 g sprødstegt bacon i tern i sovsen eller ved siden af, og servér evt. kogt skinke, hårdkogte æg i både, friske tomater i både, ærter, majs, agurker i tern og/eller gulerodsstave til eller en blanding af nogle af disse.

Holdbarhed

Maskeret blomkål skal ikke opbevares, det skal spises. Skulle der blive noget til overs kan du varme det dagen efter, eller du kan skære det i mindre stykker og bruge det i en gratin.

Ved du på forhånd, at retten skal varmes/bruges dagen efter, kan det være en fordel at servere dild og rejer ved siden af i stedet for at anrette det sammen med blomkålen. Dilden bliver kedelig, og rejerne kan tage eller afsætte smag.

Vild med blomkål? Så prøv nogle flere af de mange blomkålsretter på hurtigmums – det er sund, nem og relativt prisbillig mad.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce