Løgsuppe

Løgsuppe er en suppe, hvor løg – som vi normalt ellers bruger som smagsgiver i eller tilbehør til andre retter – har fået hovedrollen. Der findes mange varianter af løgsuppe, men den du skal prøve nu er fransk løgsuppe.

Fransk løgsuppe er meget populær, og den smager også fantastisk, men hvorfor den er fransk, er mig lidt en gåde. Først troede jeg det var på grund af osten, men i min kogebog med fransk mad, er der brugt en schweizisk gruyère, og selv bruger jeg normalt en hollandsk emmentaler.

Der serveres brød til, men det kan lige så godt være et græsk landbrød som et fransk. Men nu skal vi ikke lade os hænge i petitesser, men bare nyde den lækre suppe.

Få endnu mere inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun

løgsuppe

Fransk løgsuppe – opskrift

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Ret: aftensmad, Forret, Suppe, Tilbehør
Antal: 4 personer
Kalorier: 193kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Fransk løgsuppe er én de mere interessante retter at lave. Tænk at du kan få løg til at smage så mildt, sødt og lækkert. Det er ikke lige det du tror – hvis ikke du har fået løgsuppe før – men al bitterhed og styrke er som tryllet bort og er blevet til denne kulinariske oplevelse.

Ingredienser

  • 1 kg løg
  • 25 g smør
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk. hvedemel
  • l vand
  • 3 hønse- eller oksebouillonterninger – hønsebouillonen giver den mildeste og reneste smag hvor oksebouillonen giver en lidt kraftigere smag, så det er lidt en smagssag, hvad du er til
  • 2 dl hvidvin
  • 1 spsk. cognac
  • 4 skiver landbrød eller groft toastbrød
  • 1 fed hvidløg
  • 3-4 dl revet emmentaler
  • ½ bundt frisk timian
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
  • Smelt smørret i suppegryden, og svits løgene heri ved lav varme, til de bløde og klare – ca. 15 minutter.
  • Drys sukker samt lidt salt – ca. 1 tsk. – over løgene, skru en smule op for varmen, læg låg på, og lad løgene simre i ca. ½ time, hvor du rører med jævne mellemrum, så de ikke svider på.
  • Tilsæt hvedemel, og rør rundt.
  • Tilsæt vand, bouillonterninger og hvidvin, læg låg på igen, og lad suppen simre endnu i ca. ½ times tid. Skum om nødvendigt.
  • Tænd imens ovnen på 190-200° C.
  • Skær skorpen af brødet, skær det til, så det passer ned i dine portionsskåle, og rist dem på brødristeren. Først på den ene side. Gnid med et hvidløgsfed hen over det ”tørre” brød. Gør det samme med den anden side.
  • Tilsæt cognac og timianblade – gem lidt til pynt – til suppen, og smag til med salt og peber.
  • Hæld suppen i portionsskåle, læg en skive ristet brød oveni, og drys med revet ost.
  • Sæt suppeskålene i ovnen, tænd for grillfunktionen, og lad suppen stå i ovnen, til osten bliver gylden.
  • Pynt med lidt friske timianblade.

Noter

Tip: Jeg stanser brødet ud med en rund kageudstanser, der passer i diameteren med mine portionsskåle, men du kan også bruge et glas eller andet med den rette størrelse, eller du kan skære det med en kniv.
Velbekomme!
Glad for voksensuppe? Så skal du teste jordskokkesuppe – det er (også) virkelig lækkert.

Nutrition

Kalorier: 193kcal | Kulhydrat: 26g | Protein: 3g | Fedt: 5g | Mættet fedt: 3g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 13mg | Natrium: 77mg | Kalium: 405mg | Fiber: 4g | Sukker: 11g | Vitamin C: 19mg | Calcium: 77mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce