Laks er altid godt, men lakseruller med flødeost er en delikatesse. Lakseruller kan serveres som buffetret eller som forret. Nu er det ikke så tit, vi spiser mere end én ret mad i hverdagen, og det er endnu sjældnere, vi får buffet. Desværre, for det betyder også, at det ikke er ret tit, vi får lakseruller.

Nu lyder det måske også som en dyr hverdagsspise, men det er da tit, der er røget laks på tilbud, og der skal ikke bruges specielt meget. Sidst jeg købte laks – på tilbud – gav jeg 18-19 kr. for 200 g. Det er da billigt. Og du behøver ikke bruge mere end 100-150 g til 4 personer.

Opskrift på lakseruller med flødeost

Opskriften kan varieres efter lyst, smag og behag. Grundopskriften har jeg fået af en veninde, der serverer lakseruller med flødeost hvert år til nytår. Jeg vil gerne have dem lidt oftere, hvorfor jeg også kan finde på at lave dem i weekenden som en snack. Vi spiser nemt to hele ruller, men det er lidt frås. 1 rulle er nok, hvis du serverer med ekstra salat.

 

Ingredienser 

  • 75 g naturel flødeost – pikantost smager også skønt i lakseruller
  • 1 tortillapandekage – jeg har ikke prøvet med en fuldkorns, men umiddelbart tiltaler det mig ikke
  • Grøn salat – her er det smag og behag, der afgør hvilken slags salat. Du skal bruge, så det kan dække pandekagen og til at servere til. På billedet har jeg brugt hjertesalat (ca. 1 hoved), men rucolasalat, hovedsalat eller babyspinat smager også skønt
  • 100-150 g røget laks i tynde skiver
  • 4 citronbåde

Sådan laver du lakseruller med flødeost

  1. Smør flødeosten ud på tortillaen – helt ud til kanten.
  2. Fordel de skyllede salatblade oven på osten.
  3. Fordel til sidst lakseskiverne ud over salaten.
  4. Rul tortillaen sammen, pak den stramt ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i en halv times tid.
  5. Skær rullen i ca. 2 cm tykke skiver, og anret på et fad med ekstra salat og citronbåde, eller portionsanret.

Fiskehandlerens fif til lakseruller med flødeost

Tip: Når du bruger en neutral flødeost, kan du tilføre lidt mere smag ved at piske en dressing sammen af ¼ dl olivenolie, 1 spsk. hvidvinseddike, saft fra ¼ citron, ½ tsk. dijonsennep, lidt hakket frisk estragon – eller anden krydderurt – og salt og peber. Dressingen smører du ud over laksen, inden tortillaen rulles, eller du kan servere den til.

Til røget laks højner en sødmefuld hvidvin med en god syre oplevelsen. F.eks. en Riesling Kabinett.

Lidt godt i madpakken

Lakseruller med flødeost er også perfekte at tage med i madpakken. Skær rullen i to, tre eller fire lige store stykker, og pak dem ind i husholdningsfilm, så de ikke retter sig ud under transporten. De er nemme at spise som håndmad – uden kniv og gaffel. Husk at dele med resten af familien.

Velbekomme!

Note: Denne opskrift stammer oprindeligt fra HurtigMums.dk, men vi har fået lov til at bruge den!

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Lakseruller med flødeost
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)