Kyllingesalat

For mig kan kyllingesalat være to ting. Den ene er sådan en salat, som man spiser som en selvstændig ret – enten til frokost eller forret eller i lidt større mængder som et let aftensmåltid – og den anden er, det man spiser i en sandwich, i en croissant eller på et stykke brød eller lignende – det man normalt vil kalde en mayonnaisesalat.

Tidligere hed det vist for det meste hønsesalat, men det er ikke så tit mere, man får høns – endsige kan købe det i den nærliggende dagligvarebutik.

Kyllingesalat med bacon

Den bedste kyllingesalat er den, der serveres med sprødristet bacon. I store træk består en sådan kyllingesalat af … dadaaaa kylling – kogt kylling – champignonskiver og aspargessnitter, der er vendt i en mayonnaisedressing.

Denne mayonnaisedressing kan f.eks. røres af et tyktflydende surmælksprodukt – creme fraiche, græsk yoghurt, skyr eller lignende – sennep, karry og honning. Nå ja, og så selvfølgelig mayonnaise. Gerne den hjemmelavede.

Kyllingesalaten serveres på brød – lyst eller mørkt – med sprødstegt bacon på toppen og lidt frisk, grøn karse. Baconen er vigtig!

Opskrift på kyllingsalat med avocado

kyllingesalat

Kyllingesalat med avocado opskrift

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: aftensmad, Frokost
Antal: 4 personer
Kalorier: 478kcal
Forfatter: Laust Kehlet
Men den salat, som du får opskriften på her, er den slags, du kan servere som et let måltid. Let både at lave og at spise – og selvfølgelig også hurtig. Det bedste ved denne salat er næsten marinaden. Den er naturligvis hjemmelavet, og den smager fantastisk og kan også bruges som dressing til blandede salater.

Ingredienser

  • 3 kyllingebrystfileter
  • 6 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. honning
  • 2 tsk. krydderi efter eget valg – karry paprika eller lignende – jeg synes garam masala er lækkert
  • Lidt tabasco eller chilisauce
  • 10 cherrytomater
  • 1 stort bundt bredbladet persille – du kan også blande lidt rucolasalat i hvis du føler for det
  • 150 g feta – eller salattern/-ost hvis det ikke er fra græske får og derfor ikke må kaldes feta
  • 2 avocadoer
  • Lidt syltede rødløg – har du ikke lige nogen på lager kan et salatløg skåret i ringe anvendes, men syltede rødløg er helt klart at foretrække

Sådan gør du

  • Skær kyllingebrystfileterne i tern.
  • Bland olie, citronsaft, eddike, sennep, honning, krydderi og tabasco/chilisauce, og hæld det over kyllingeternene, og lad dem trække i mindst 20 minutter, men gerne i længere tid.
  • Skyl imens cherrytomaterne, og halver dem.
  • Skyl persillen, og riv den evt. i mindre stykker.
  • Skær fetaosten – eller salatternene/-osten – i tern, hvis den ikke allerede er det.
  • Varm en pande op, så den er godt varm – virkelig heiss – og steg kyllingen i kort tid, til den er gennemstegt.
  • Fjern sten og skræl på avocadoen, og skær den i tern.
  • Fordel persille, avocado, tomater og kyllingeternene sporadisk, og top med syltede rødløg og feta.

Noter

Hvis du vil have en lidt mere mættende ret, så serverer du bare et stykke lækkert, groft brød til.
Serverer du en Schubert Selection Sauvignon Blanc til, kan du aldrig gå helt galt i byen. Det er en tør hvidvin, som smager skønt afkølet til din kyllingesalat.

Nutrition

Kalorier: 478kcal | Kulhydrat: 13g | Protein: 44g | Fedt: 29g | Mættet fedt: 8g | Flerumættet fedtsyre: 3g | Enkeltumættet fedtsyre: 14g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 142mg | Natrium: 642mg | Kalium: 1242mg | Fiber: 7g | Sukker: 2g | Vitamin C: 23mg | Calcium: 213mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
kyllingesalat