Kylling i cola

Opskrift på kylling i cola. Der var godt nok nogle unge mennesker, der glædede sig første gang de så, at der stod kylling i cola på menuen. Men colaen fungerer bare som et smagsstof, sovsen smager ikke af cola. Men den smager lækkert. Så de unge mennesker glæder sig stadig, når der står kylling i cola på menuen.

Cola indeholder jo som bekendt en del sødme, som sammen med ketchup giver en nærmest barbecue-agtig smag.

Kylling i cola opskrift

Kylling i cola

Kylling i cola – opskrift

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Dette er faktisk en fedtfattig ret. Der er en smule fedt i ketchup, men kyllingekød er magert, og der er ingen fedt i cola.

Ingredienser

  • 500 g kyllingebrystfilet – du kan også bruge lår men der skal noget mere til, da benene også vejer noget
  • 1 dåse cola – 33 cl – bare den billigste det behøver ikke være noget fancy
  • dl tomatketchup
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Skær fedt, sener, blod og benstumper af kødet, og læg det i et ovnfast fad.
  • Rør cola, ketchup og presset hvidløg sammen, krydr med salt og peber, og hæld det over kødet.
  • Sæt fadet i ovnen i ca. 40 minutter, eller til kødet er gennemstegt. Tjek med en kødnål, at kødsaften er klar ikke rosa.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Så er der sådan set mad. Du kan servere cola i kylling med ris, pasta eller kartofler. Det kan være kogte kartofler, kartoffelmos eller kartoffelroulader. Det kan også være kartofler tilberedt på en hvilken som helst anden måde. Som du nok fornemmer, kan jeg bedst lide retten med kartofler til.

Derudover synes jeg også, at der skal noget grønt til. Det kan være kogt rosenkål og/eller gulerødder, eller det kan være en lækker salat med mango, men det kan også være en hjemmelavet agurkesalat.

Marineret kylling i cola

Som du kan se, er retten her nem at lave. Den kræver ikke et stort antal ingredienser, og så er den tilmed hurtigt færdig. Men det kan du hurtigt lave om på. For faktisk så bliver kyllingekødet endnu mere lækkert og saftig, hvis du lader det ligge i marinaden – cola, ketchup og hvidløg – i 20 minutter eller mere.

Endnu bedre er retten dagen efter eller dagen efter igen. Måske også dagen efter igen, men nu skal du lige tænke på holdbarhed også. Du skal selvfølgelig opbevare rester i køleskabet og kun opvarme den portion, du skal bruge.

Husk altid, når du gemmer rester at køle dem ned hurtigst muligt (helst inden 3 timer). Hvis der er en stor portion tilbage, kan du gøre det ved at fordele den i flere beholdere. Små portioner køler hurtigere af end store.

Husk også altid at varme rester op til minimum 75° C. Og ja, det gælder også retter med persille, grønkål, spinat og andre bladgrøntsager.

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Sidst opdateret: 22. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter