Kokossukker

kokossukker

Kokossukker fra Bodylab

Trods det faktum, at kokossukker indeholder lige så mange kalorier som almindeligt sukker, er der væsentlige forskelle. Kokossukker har nemlig et lavere glykæmisk indeks, og hvad betyder det så? Det betyder, at blodsukkeret ikke stiger med det samme ved indtagelse – som ved almindeligt sukker.  Derfor ser man ofte, at diabetikere anvender sukkeret. Derudover indeholder kokossukker mineraler som kalium, magnesium og jern samt zink og B-vitaminer – det er altså ikke kun tomme kalorier.

Hvad bruges kokossukker til?

Kokossukker kan bruges præcis på samme måde og i de samme ting, som du ville gøre med almindeligt sukker. Og det søder lige så meget – hvis ikke mere. Derfor kan du anvende mindre mængder. Desserter, kager, mv. tager bestemt ikke skade af kokossukker. Sukkeret har dog en karakteristisk rund smag – en anelse mere karamelliseret end man er vant til fra almindeligt sukker. Derfor bruger mange det især som erstatning for rørsukker eller brun farin.

 

TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 10
Pureviva Kokossukker Ø (250 g)
Kokossukker har en sød og lækker smag.
Pris fra 30
GRATIS FRAGT
Dragon Superfood Kokos Palmesukker Ø (250 g)
Økologisk kokossukker, 200 gram.
Pris fra 35
GRATIS FRAGT
Vivani Blond Chokolade Santo Domingo Ø (100 g)
Slap af med denne smagsoplevelse af et stykke mørk mælkechokolade, der er lavet kvalitets kakao fra Panama og sødet med kokossukker, som er udvundet af nektar fra blomster fra kokospalmen.
Pris fra 30
GRATIS FRAGT
Kokossukker økologisk 280gr Urtekram
Pris fra 35
GRATIS FRAGT
Urtekram Kokossukker Ø - 280 gr
Urtekram økologisk kokossukker 280 gram Det økologiske kokossukker fra Urtekram er uraffineret kokossukker, der i både smag og anvendelse minder rigtig meget om mørkt rørsukker. Dog har kokossukkeret en varmere og mere karamelagtig sødme, der især egner s
Pris fra 28
GRATIS FRAGT
Dragon Superfoods Kokossukker Ø - 250 g
Økologisk kokossukker fra Dragon Superfoods virker som et godt alternativ til almindelig sukker. Økologisk kokossukker er sukker af nektar fra kokospalmens blomst. Dette alternativ til sukker har en rund og karamelagtig smag. Anvendelse: Kan anvendes som
Pris fra 32
GRATIS FRAGT
The Raw Chocolate Co. Coconut Sugar Ø - 230 g
Økologisk Kokospalmesukker fra The Raw Chocolate Co. The Raw Chocolate Companys Coconut Blossom Sugar er økologisk kokossukker, som du kan bruge til alt, hvad du begærer! Kokospalmesukker kommer fra kokosblomstens nektar, og denne variant dyrkes økologisk
Pris fra 58
GRATIS FRAGT
Renèe Voltaire Kokossukker Ø - 200 g
Økologisk kokossukker Kokossukker kommer fra kokosblommens søde og næringsrige nektar. Et sundt alternativ til sukker. Man kan bruge det til at bage med eller som erstatning for sukker i the.
Pris fra 54
GRATIS FRAGT
Ombar Mørk Chokolade 72% Ø - 35 g
Ombar raw chokolade 72% bar Ø - 35 gØkologisk Raw mørk chokoladebarDen lave temperatur-proces gør, at kakaobønnerne bevarer et 6 gange højere indhold af flavanoler end tilsvarende produkter med samme høje kakaoindhold.Alle Ombar er sødet med kokossukker,
Pris fra 22
GRATIS FRAGT
Kokosblomstsukker Ø - 400 g
Økologisk kokosblomstsukker. Denne sukker er lavet af nektaren fra kokospalmens blomster. Når nektaren koges ind ved svag varme krystalliserer den, og man får denne lidt mørke sukker med et strejf af karamel. Kokossukker er velegnet til bagning, desserter
Pris fra 50

Brug kokossukker i alt fra desserter, konfekt og brød til sødning af kaffen og teen samt i smoothies. Kokossukker kan også snildt bruges til hjemmelavede dressinger og marinader.  Sukkeret er nemlig let opløseligt i væsker, hvorfor du kan anvende det ved høje temperaturer. Kokossukker har nemlig også et lavt smeltepunkt. Derfor er det altså dig, der afgør, om du ønsker kokossukker i varme eller kolde retter.

Du kan købe varianten, der er på billedet hos Bodylab lige her.

Nedenfor kan du se en engelsk video om sukker fra kokos:

Lavt glykæmisk indeks

Energimæssigt er der ikke den store forskel. Begge produkter ligger lige omkring 400 kcal i energiniveau. Men kokossukker er godt nyt for diabetikere og tilhængere af madvarer med lavt glykæmisk indeks, hvor der er fokus på indholdet af kulhydrater og den deraf følgende påvirkning af blodsukkeret.

For på grund af den noget bredere næringsmæssige sammensætning, har kokossukker en GI-værdi på 35. Det gør det til en fødevare med et lavt glykæmisk indeks, hvor sukker med en GI-værdi på 92 hører til i den farlige, høje gruppe af fødevarer, som diabetikere helst skal holde sig fra.

kokossukker

Det er også værd at bemærke, at sukker fra kokos har en lavere GI-værdi end mange af de andre sukkererstatninger, der findes på markedet. Kun stevia, xylitol og afarter heraf, samt en række kunstige sødeprodukter har en lavere GI-værdi.

Udover det lave glykæmiske indeks, den mere varierede næringssammensætning med både protein, fedt og fibre, har kokossukker også et højt indhold af mineraler som kalium, magnesium, zink og jern, lige som det indeholder vitamin B1, B2, B3 og B6.

Kokossukker er dog langt fra en sund fødevare, da det stadig giver en vis påvirkning af blodsukkeret. Samtidig indeholder det mange kulhydrater og har et meget højt indhold af fruktose. Derfor anbefales det at bruge sukker fra kokos lige så behersket som almindeligt sukker.

Hvor stammer kokossukker fra?

Kokossukker stammer fra nektaren fra blomsterne på kokospalmen, der gror på Filippinerne, som er verdens største producent af kokosnødder, samt i Indonesien, Indien, Brasilien, Sri Lanka og Thailand. Kokossukker kaldes også for palmesukker. Sukkeret er naturligt og uraffineret, hvorfor det har en brunlig farve. Det ville almindeligt roesukker også have, hvis ikke det var blevet raffineret på sukkerfabrikkerne.

Denn form for sukker har traditionelt fundet anvendelse som sødemiddel i store dele af Syd- og Sydøstasien lige siden oldtiden. I resten af verden bruges det primært som erstatning for roe- eller rørsukker af ernæringsbevidste forbrugere og diabetikere.

Ud over at erstatte almindeligt, hvidt sukker, kan sukkeret også erstatte honning og farin, lige som det giver en god og lidt mere karamelagtig smag til sovser, marinader og dressinger eller til drinks med whisky.

Status som superfood

På grund af sin lidt sundere ernæringsprofil og det lavere glykæmiske indeks, har kokossukker status som superfood. Det er dog langt fra det eneste levnedsmiddel fra kokospalmen, der har denne status. Kokosolie, kokosvand, kokosmælk og andre dele af kokosnødden og -palmen har også status som superfood på grund af deres gode ernæringsmæssige egenskaber.

Det har fået salget af kokos-produkter til at stige eksplosivt over hele verden, hvilket har medført en jævn prisstigning på kokos hen over de seneste 5 år.

Læs også artiklerne om kokosmel og kokosolie her.