Kikærtepandekager

Kikærtepandekager er lavet af kikærtemel, som er godt at lave pandekager af, hvis du er glutenallergiker, eller hvis du bare godt kan lide smagen af kikærter. Jeg hører til sidstnævnte kategori. Pandekagerne bliver lidt grovere end almindelige pandekager og egner sig derfor godt til madpandekager.

Du kan selv lave kikærtemel, og det er billigere end at købe det. Kikærtemel koster vel lige knap det dobbelte af hvad tørrede kikærter koster.

Opskrift på kikærtepandekager

Kikærtepandekager

Kikærtepandekager – opskrift

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Hvis du selv vil lave kikærtemel, kræver det en god blender eller minihakker, en portion tørrede kikærter og høreværn til alle i huset – mennesker som dyr. Det larmer katastrofalt.

Ingredienser

  • 2 dl kikærtemel eller ca. 130-150 g tørrede kikærter
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2-3 dl vand
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Blend kikærterne, hvis du har købt kikærter og ikke kikærtemel.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen, og tilsæt 2 dl vand, og pisk dejen sammen. Tilsæt mere vand, hvis dejen er for tyk. Den skal være lige så tyk, som en traditionel pandekagedej.
  • Opvarm en lille smule olie på en pandekage- eller stegepande.
  • Fordel ¼ af dejen på panden.
  • Vend pandekagen, når den er helt fast på oversiden, og steg den 30 sekunder på den anden side.
  • Fortsæt på samme måde med at stege 1/3 af dejen, så halvdelen af dejen, og til sidst resten af dejen.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Du kan komme andre smagsstoffer i dejen, hvis du har lyst. Prøv f.eks. at tilsætte 1 spsk. jomfru i det grønne, klippet purløg eller blå birkes.

Kikærtepandekager med fyld

Har du brug for et hurtigt aftensmåltid, så er kikærter med fyld din bedste ven. Det tager ikke mange minutter at lave fire pandekager, folde dem om noget fyld og servere dem. Er dine pandekager eller dit fyld ikke varmt, kan du hurtigt give de foldede pandekager med fyld en tur i ovnen.

Du kan komme alt i pandekagerne fra kødsovs, over spinatstuvning til ristet grønt og kød. Nylavet som rester. Skal det gå stærkt, er rester nok at foretrække.

Sidst vi fik kikærtepandekager, havde jeg en rest kogt hamburgerryg, et lille stykke røget bacon og nogle rå champignoner. Jeg indkøbte en bøtte smøreost med løg og krydderurter i. Så var det bare at skære det hele i små tern – ikke osten – og riste det på panden. Derefter blev det rørt sammen med smøreosten og fordelt i pandekagerne, der lige fik en tur i ovnen ved 225° C i 6-7 minutter – de skal endelig ikke have for længe, for så kan de godt blive tørre.

Kikærtepandekager til morgenmad eller dessert

Pandekagerne kan sagtens bruges i det søde køkken. Prøv at erstatte spidskommen og koriander med lidt sirup, lidt kanel og lidt vaniljesukker. Er du glad for kokos, kan du erstatte noget af vandet med kokosmælk.

Så er kikærtepandekagerne klar til at blive spist med frisk frugt, is eller syltetøj til morgenmad, dessert eller til eftermiddags-/aftenkaffen.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

3 reaktioner

    1. Hej Lene
      Ja, det kan jeg ikke se noget problem i. Evt. med et stykke madpapir eller lignende imellem hver pandekage, så de ikke klistrer sammen.
      De bedste hilsener
      Beate, HurtigMums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre typer pandekager