Karrysild

Hvis der er noget, der hører sig til på et dansk frokostbord, så er det karrysild. Og skal den være ekstra god, så skal den også være hjemmelavet. Du behøver ikke nødvendigvis at marinere sildene selv, for det kan godt være lidt en langsommelig affære.

Skal det være rigtig hurtigmums – og det skal det jo – så køber du et glas gammeldags modnede, marinerede sild. Så laver du en lækker karrydressing, kommer sildefileterne i, og så venter du et par timer, og så er der karrysild – og de er endnu bedre, hvis du har tid til at vente til dagen efter.

karrysild

Hjemmelavet karrysild – opskrift med æble

Samlet tid: 20 minutter
Ret: Fisk, Frokost
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 249kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Karrydressingen her er med æbler og asier. Jeg bruger Samsø Syltefabriks Trolleborg-asier med karry og bukkehornsfrø, men ganske almindelige asier kan sagtens bruges.

Ingredienser

  • spsk. neutral olie
  • 4 tsk. almindelig karry
  • 5 spsk. mayonnaise – den laver du selvfølgelig selv
  • 3 spsk. creme fraiche
  • ½ æble
  • 3 stykker asie
  • 3-4 marinerede sildefileter
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Varm olien, svits karryen af heri under omrøring i et minuts tid, og lad den køle helt af. Imens kan du lave mayonnaisen, hvis ikke du har gjort det på forhånd.
  • Rør mayonnaise og cremefraiche sammen, og rør karryolien i.
  • Skær det halve æble i tern – det behøver ikke at blive skrællet, med mindre det er meget groft i skrællen – og hak asierne fint, og vend begge dele i karrymayonnaisen.
  • Tør sildefileterne, og skær dem i en størrelse, som du synes passer godt. Jeg skærer mine ud i ca. 3 cm brede stykker.
  • Vend sildebidderne i karrydressingen, og smag til med salt og peber.
  • Sæt sildene i køleskabet, og lad dem trække i mindst et par timer. De kan godt spises med det samme, men de smager bedre, når de har trukket.

Nutrition

Kalorier: 249kcal | Kulhydrat: 4g | Protein: 25g | Fedt: 14g | Mættet fedt: 3g | Kolesterol: 84mg | Natrium: 143mg | Kalium: 491mg | Fiber: 1g | Sukker: 2g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 83mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Sildene kan spises på et stykke rugbrød evt. smurt med fedt og med hårdkogte æg, løgringe og lidt grønt til. Nå ja, og en snaps til silden at svømme i.

Marinerede sild

Vil du selv lave karrysild helt fra bunden af, køber du enten sildefileter er hele sild, klipper finnerne af dem, fileterer dem – hvis de er hele – og fjerner de store ben. Herefter lægger du dem i vand i 4 timer eller natten over.

Så koger du en grundlage. Der skal nemlig ikke være smag fra dild, appelsin, sherry eller andre ingredienser. Karrysild skal jo smage af karry.

Ingredienser til lage til 5 sildefileter

  • 50 g løg
  • ½ dl vand
  • ¼ dl eddike
  • 250 g sukker
  • 1 laurbærblad
  • 4 hele, sorte peberkorn

Sådan gør du

  1. Pil løg, og skær det over en gang.
  2. Kog det i vandet sammen med laurbærblad og peber i ca. 20 minutter.
  3. Tilsæt eddike og sukker, og kog op.
  4. Køl lagen af, og sigt den, hvis du ikke vil have laurbærblad, løg og peberkorn i den.
  5. Hæld lagen over sildefileterne, og lad det trække mindst et døgn, før du dupper sildefileterne tørre og kommer dem i din karrydressing fra før.

karrysild

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce