Indbagte rejer

Indbagte rejer er en af de delikatesser min bedre halvdel ikke kan holde fingrene fra. ”Nu tager jeg kun to til, så er det slut!” Og det gentager sig, indtil fadet er tomt. Nu mætter indbagte rejer jo heller specielt meget. Det er jo bare sådan en lille happer, der tilfredsstiller hele vejen rundt, fordi de forskellige smage er der, og fordi den er både sprød og blød og sej. Mums!

Rejer i sig selv indeholder både glutamat og inosinat (en basis- og en synergi-umami), som er to ud af de tre umamiformer. Derudover serverer du den med lidt salt, samt en sød chilisauce, som bidrager med både det søde og det bitre.

De indbagte rejer ser også indbydende ud, dufter dejligt, og du kan høre, når du knaser den. Med andre ord kommer du næsten hele spekteret rundt. Se det er opskriften på god mad!

Indbagte rejer

Indbagte rejer

Samlet tid: 35 minutter
Antal: 6 personer
Kalorier: 1580kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Der findes mange forskellige måder at lave indbagte rejer på. Den du får opskriften på herunder, er rejer, der er dyppet i beignetdej. De bliver serveret med sød chilisauce og en hurtig salat.

Ingredienser

  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • ½ dl øl
  • 1 l smagsneutral olie
  • 450 g kogte rejer med halespids – er de frosne så optø dem, og lad dem dryppe af. Husk at tjekke om tarmen er fjernet. Hvis ikke må du lige bruge 10-15 minutter på det
  • Salt


Sådan gør du

  • Pisk mel, salt, mælk, æg og øl sammen til en jævn dej uden klumper.
  • Varm olien op i stor gryde. Olien skal være så varm, at den syder omkring et træspyd.
  • Dyp rejerne i dejen ved at holde dem i halespidsen, og kom dem ned i gryden – gerne ad flere omgange – brug en madpincet eller lignende, så du ikke brænder fingrene.
  • Lad rejerne stege til de er gyldne – et par minutter på hver side.
  • Læg rejerne på fedtsugende papir, og drys med lidt salt.

Nutrition

Kalorier: 1580kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 18g | Fedt: 169g | Mættet fedt: 13g | Kolesterol: 244mg | Natrium: 644mg | Kalium: 105mg | Sukker: 1g | Vitamin C: 3mg | Calcium: 138mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Tip: Er du den glade ejer af en friturekoger, så sæt den på 175-180° C, og giv rejerne ca. 3-4 minutters tid.

Rejerne skal helst spises med det samme.

Tilbehør til indbagte rejer

Servér med en lækker salat. Salaten på billedet er blot lidt snittet hjertesalat, nogle overskårne sukkerærter, godt med fetatern og en god håndfuld blåbær. Derudover kan du servere sød chilisauce til rejerne.

Sød chilisauce

Du kan købe sød chilisauce i ethvert supermarked, og det smager ganske udmærket. Du kan også lave den selv.

Ingredienser til sød chilisauce

  • 120 g rørsukker
  • 2¼ dl vand
  • 3 røde chilipebre
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. salt
  • 4½ tsk. majsstivelse

Sådan laver du sød chilisauce

  1. Kog sukkeret og 2 dl af vandet, til sukkeret er opløst.
  2. Skyl chilipebrene, og hak dem fint – du behøver ikke fjerne kernerne, men dog stilken.
  3. Kom chili, hvidvinseddike og salt i sukkervandet.
  4. Rør majsstivelsen ud i ¼ dl vand, hæld det i gryden, og lad det hele simre 2-3 minutter.
  5. Hæld chilisaucen på en skoldet evt. atamonskyllet flaske, og opbevar den i køleskabet.
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

    1. Hej Henrik
      Jo, det var da faldet ud. 100 g hvedemel skal der i. Er nu også tilføjet ingredienslisten. 🙂
      De bedste hilsner
      Beate, HurtigMums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce