Hønsesalat

Hønsesalat eller kyllingesalat – for begge typer kød kan bruges – smager lækkert til frokost eller forret. Bruger du kylling går det lidt hurtigere, fordi kylling er hurtigere at tilberede end den lidt ældre høne.

Hønsesalat er en mayonnaisesalat, men kyllingesalat kan også være en salat af tilberedt – gerne stegt – kylling, som bliver blandet med f.eks. tomat, persille, salatost og andre ingredienser og måske en dressing til.

Få lidt ekstra inspiration til din lækre salat af vores gode venner fra Gastrofun

hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat med karry – opskrift

Forb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: aftensmad, Forret, Salat
Kalorier: 680kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg bruger kylling – kyllingebrystfilet – i min hønsesalat … eller kyllingesalat … netop fordi det skal være hurtigmums. Men det gør også, at salaten bliver lidt lettere – fedtmæssigt – da hønsekød er lidt federe end kyllingekød.

Ingredienser

  • 250 g kyllingebrystfilet
  • 1 ds. aspargessnitter
  • 100 g champignoner
  • dl græsk yoghurt skyr eller lignende
  • 3 spsk. mayonnaise – den hjemmelavede selvfølgelig. Og nej, det er ikke spor besværligt. Det er hurtigere at lave end at køre til supermarkedet, stå i kø, betale og køre hjem igen. Den smager tusinde gange bedre, og du kan selv regulere smagen – nå, det var lige en af mine kæpheste
  • spsk. sennep – ikke for stærk
  • 1 knsp. karry
  • ½ spsk. flydende honning
  • Salt og peber efter smag


Sådan gør du

  • Fjern synligt fedt og evt. sener fra kyllingebrystfileterne, og kom dem i en gryde.
  • Hæld vand ved, så det lige dækker.
  • Krydr med salt og karry.
  • Kog kødet til det er tilpas mørt uden at blive tørt og sejt – ca. 15 minutter.
  • Lad det herefter køle og dryppe af.
  • Hæld aspargessnitterne op i en sigte, og lad dem dryppe af.
  • Fjern jord og andre urenheder på champignonerne, og skær champignonerne i skiver, og kog dem i lidt vand i ca. 5 minutter.
  • Lad dem herefter dryppe og køle af.
  • Bland yoghurt og mayonnaise til en dressing.
  • Smag til med honning, sennep, salt og peber.
  • Vend aspargessnitter og champignoner i dressingen.
  • Skil kyllingekødet fra hinanden med et par gafler – lidt ligesom i pulled pork – så det bliver til trevler.
  • Vend også kyllingekødet i dressingen, så det bliver grundigt blandet.

Noter

Sværere er det ikke.

Nutrition

Kalorier: 680kcal | Kulhydrat: 10g | Protein: 66g | Fedt: 41g | Mættet fedt: 11g | Flerumættet fedtsyre: 10g | Enkeltumættet fedtsyre: 16g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 196mg | Natrium: 271mg | Kalium: 1053mg | Fiber: 2g | Sukker: 7g | Vitamin C: 7mg | Calcium: 207mg | Jern: 4mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hønsesalat til frokost

Server hønsesalaten på rugbrød med et salatblad, lidt klippet purløg eller karse og måske en halv eller en kvart cherrytomat. – Husk også baconen.

Croissant med hønsesalat

Du kan også servere hønsesalaten i en croissant – enten som en forret eller som frokost. Det skal selvfølgelig være en neutral én ikke dem med eksempelvis citroncreme eller chokolade i.

Hønsesalat på ananasring

Eller du kan, som vi gjorde i 80’erne, lægge en klat hønsesalat på en ananasring og servere det som en forret, når der er gæster.

Hjemmelavet hønsesalat – holdbarhed

Den hjemmelavede hønsesalat kan selvsagt ikke holde sig lige så længe som den, du køber i dagligvarebutikken, da den ikke er fyldt med konserveringsmidler. Men en lille uges tid kan den godt holde sig i køleskabet. Brug din lugte-, syns- og smagssans, og kassér den, hvis den lugter eller smager dårligt eller begynder at ændre udseende.

Velbekomme!

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

En reaktion

  1. 5 stars
    Verdens bedste kyllingesalat – bytter dog karry ud med barbecue/ lidt chili for at give den lidt kant.

    Nem og hurtig at lave!

    Fast som forret til nytårsaften på en ananasring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce