Hjemmelavet remoulade

hjemmelavet remoulade

Hjemmelavet remoulade opskrift

Samlet tid: 15 minutter
Forfatter: Beate Grandahl
Servér eventuelt remouladen i små portionsskåle, når du serverer fiskefilet og/eller pommes frites, det ser overskudsagtigt og fancy ud.

Ingredienser

  • 2 æggeblommer – evt. pasteuriserede
  • 1 tsk. dijonsennep – smag dig frem noget dijonsennep er stærkere end andre. Den jeg bruger, er ikke så stærk
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • dl smagsneutral olie
  • 3 syltede agurker
  • 1 spsk. kapers
  • 2 spsk. syltede perleløg – evt. hjemmelavede
  • ½ rød chilipeber
  • Citronsaft
  • Gurkemeje
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rør æggeblommerne med sennep og eddike samt lidt salt og peber.
  • Pisk olien i lidt ad gangen, så det ikke skiller – meget lidt ad gangen til at starte med, senere kan du hælde lidt mere i ad gangen.
  • Bliv ved med at hælde olie i og piske, til olien er sluppet op, og du har en mayonnaise.
  • Sæt mayonnaisen på køl – det er ikke absolut nødvendigt, men du får en bedre konsistens.
  • Imens kan du forberede resten.
  • Skær de syltede agurker i små tern.
  • Hak kapers, syltede perleløg og chilipeber fint.
  • Bland de hakkede grøntsager sammen med mayonnaisen.
  • Tilsæt så meget gurkemeje, at den får den gule farve, du synes, den skal have.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

-->-->

Hvad er remoulade lavet af?

Hjemmelavet remoulade er ikke bare hjemmelavet remoulade. Der findes et hav af forskellige opskrifter. Men én ting er fælles for dem alle – det er min påstand – de er bedre, end den du køber. Desværre holder den ikke så længe, fordi den ikke bliver fyldt med konserveringsmidler – og det er vel egentlig en fordel.

Hjemmelavet remoulade kan nu godt holde sig et par dage i køleskabet, men heller ikke mere, så lav ikke store mængder, men kun lige hvad du skal bruge. Skal du bruge igen i næste uge, laver du bare en ny portion, længere tid tager det altså heller ikke.

-->-->-->

Voila! hjemmelavet remoulade.

Beates tips til hjemmelavet remoulade

Tip I: Du kan også komme karry og hakket/revet gulerod eller blomkål i.

Tip II: Skal det gå rigtig stærkt, så køb en færdig mayonnaise af rigtig god kvalitet. Det gør også, at din remoulade kan holde sig en anelse længere tid i køleskabet, da du undgår de rå æggeblommer, og fordi købe-mayonnaisen er med til at konservere den.

Nemme syltede perleløg

Vil du bruge hjemmelavede syltede perleløg, får du her en nem opskrift.

Ingredienser til syltede perleløg

  • 500 g frosne perleløg
  • ½ l lagereddike
  • 60 g sukker
  • ½ tsk. revet ingefær
  • ½ tsk. revet muskatnød

Sådan laver du nemme syltede perleløg

  1. Tø de frosne løg op ved at hælde kogende vand over dem.
  2. Lad dem stå i ca. 5 minutter i det varme vand, og lad dem derefter dryppe af.
  3. Kog en lage af eddike og sukker, og lad løgene koge med i 5 minutters tid.
  4. Kom løgene i et – eller flere – rengjort og evt. atamonskyllet glas.
  5. Kom ingefær og muskatnød i lagen, og lad det koge med i 5 minutter.
  6. Hæld lagen over perleløgene, og bind for/luk glasset.

Sådan nu har du en hjemmelavet remoulade, der er meget mere delikat end dem du kan købe på tube i supermarkedet!

Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter