Hjemmelavet ketchup

Sidst opdateret: 8. november 2022

Hjemmelavet ketchup. Det er måske lidt en tilsnigelse at kalde denne ketchup for hjemmelavet ketchup, for der er faktisk dåsetomater i. Men selv brødrene Price og Adam Aamann kommer flåede tomater fra dåse i deres hjemmelavede ketchup, og hvis de kan, kan jeg vel også, og du ligeså. Det er i hvert fald, det jeg har gjort. Desuden er det svært at finde tomater uden for sæsonen, der har så meget smag som tomater på dåse.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row]

{“type”:”block”,”srcClientIds”:[“592090ec-c4cb-457a-9668-fad6824b5509″],”srcRootClientId”:””}

Hvordan laver man ketchup?

Du kan også lave ketchup af flåede tomater alene – uden friske tomater. Det er endda hurtigere, for så skal ketchuppen ikke koge så længe.

[/et_pb_section]

-->

hjemmelavet ketchup

Hjemmelavet ketchup – opskrift med friske tomater

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 1 liter
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg bruger cherry- eller cocktailtomater, fordi jeg synes, det er dem, der er mest smag i. Vælg økologiske råvarer, så er du sikker på at få en hjemmelavet ketchup af høj kvalitet.

Ingredienser

  • 250 g cherry- eller cocktailtomater på stilk
  • 2 løg
  • 1 syrligt æble
  • 1 cm ingefær på tykkelse med din tommelfinger
  • 1 dåse flåede tomater
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 1 knsp. stødt allehånde – pas på med allehånde det smager meget igennem
  • 1 dl rørsukker
  • ¾ dl vineddike eller lignende
  • lidt atamon

Sådan gør du

  • Fjern stilkene, skyl tomaterne, og skær dem i både.
  • Pil løgene, og hak dem groft.
  • Skræl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i mindre stykker.
  • Skræl ingefæren, og riv den.
  • Kom det hele i en gryde sammen med de flåede tomater, nellike, allehånde, sukker og eddike.
  • Kog op, skru ned, og lad det hele simre en halv times tid under låg. Bruger du kun tomater på dåse, kan du nøjes med 15 minutter.
  • Blend det grundigt i en blender eller med en stavblender, og si det. Det som bliver tilbage i sien, kan bruges i gryderetter eller frikadellefars.
  • Kom det ”tynde” tilbage i gryden, og kog det ind, til det har en tilpas tykkelse – det får en lidt tykkere konsistens, når det er kølet af.
  • Hæld det på en skoldet flaske – evt. skyllet med lidt atamon – sæt låg på, og lad det køle af.

Når ketchuppen er kold, kan den spises på biksemaden, spaghettien, i burgeren eller hvor du nu bruger ketchup.

    Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

    -->-->-->-->

    Det vidste du ikke om ketchup

    Ketchup er ikke nødvendigvis lavet af tomater. Så vil du være sikker på at få den ”rigtige” ketchup – især hvis du er i udlandet – så huske at bestille tomatketchup.

    Ketchup kan nemlig også være lavet af svampe, fisk eller andre råvarer. Oprindelig menes det, at ordet ’ketchup’ kommer fra det malaysiske kēchap, som betyder ’smag’, og som er en fiskesauce. Eller fra det kantonesiske (kinesisk dialekt) ke-tsiap, som betyder aubergine-sauce.

    I begyndelsen af 1800-tallet var ketchup en fællesnævner for saucer, der indeholdt vineddike.

    Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

    Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

    pinterestinstagramyoutube

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Temaartikler fra HurtigMums