Gulerodskage

Gulerodskage må da være sundt!?! Den er jo lavet af gulerødder. Nå ja, og sukker og smør og flødeost. Altså sammen sunde ingredienser … eller næsten. Hvem siger også, at kage skal være sundt? Kage skal forkæle. Og det gør denne gulerodskage. Det samme gælder ostecremen, som er på denne gulerodskage – altså ikke at den skal i ovnen, men den er nem at lave. 

Det er en skøn cremet én af slagsen. Det er en rigtig god ostecreme, men der skal også en god topping til en god bund, og gulerodskagen er nemlig også ualmindelig lækker – blød og svampet. Og så holder den sig frisk længe. Gulerodskage er klart én af mine favoritter.

Få endnu mere kage-inspiration af vores gode venner fra Gastrofun

Gulerodskage

Opskrift på gulerodskage med ostecreme

Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Dessert, kaffe, Kage
Antal: 8 personer
Kalorier: 477kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Der findes mange forskellige slags gulerodskager. Den du får opskriften på her, bages i en sandkageform og smøres – som nævnt – med en lækker ostecreme, når kagen er kølet af. Du vil elske den!

Ingredienser

  • dl smagsneutral olie – f.eks. majsolie eller solsikkeolie
  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g mel
  • 175 g gulerødder
  • 25 g hasselnøddekerner
  • 75 g flødeost naturel
  • 25 g blødt smør – stuetemperatur
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 120 g flormelis


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C.
  • Rør olie og sukker sammen, og slå æggene ud i blandingen. Sørg for at prikke hul på blommen, og rør det hele godt sammen.
  • Bland kanel, ingefær og bagepulver i melet, og rør det i dejen – det går nemt i røremaskinen.
  • Skræl, og riv gulerødderne, hak nøddekernerne, og vend gulerødder og nødder i dejen.
  • Pensl en sandkageform med olie, eller brug en af silikone, og hæld dejen i.
  • Sæt kagen i ovnen i 45-60 minutter. Mærk efter med et spyd. Hænger der dej ved, er kagen ikke færdig.
  • Lad kagen afkøle helt, når den er bagt færdig.
  • Rør flødeost, smør, vaniljesukker og flormelis sammen til en creme, og fordel den på kagen, når denne er helt kold.

Noter

Der bliver kage nok til en 8-10 personer, der spiser med måde.
Beates kagetips
Tip I: Du kan evt. pynte kagen med hakkede hassel- eller valnødder og fintrevet citron- eller appelsinskræl – fra usprøjtet frugt, naturligvis. Eller du kan drysse lidt stødt kanel over.
Tip II: Gulerødderne kan erstattes med squash – så er det bare en squashkage i stedet for en gulerodskage.
Tip III: I stedet for at hælde dejen i en sandkageform, kan den fordeles i muffinsforme – ca. ½ dej i hver – og bages ved 200° i ca. 15 minutter.
Det er i øvrigt altid en god idé at bage bare en enkelt muffin sammen med den ”store” kage, hvis du vil prøvesmage kagen uden at skulle skære af den, som du skal servere for gæsterne.
Tip IV: Kagen kan fryses uden ostecremen. Lad kagen tø helt, før ostecremen smøres på.

Nutrition

Kalorier: 477kcal | Kulhydrat: 55g | Protein: 5g | Fedt: 28g | Mættet fedt: 6g | Flerumættet fedtsyre: 6g | Enkeltumættet fedtsyre: 14g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 57mg | Natrium: 94mg | Kalium: 142mg | Fiber: 2g | Sukker: 38g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 40mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce