Grillet kylling er mange ting, for en kylling kan grilles hel eller parteres og grilles i dele – underlår, overlår, hele lår, bryst, vinger. Eller den kan grilles i halvdele.
Den hurtige hverdagskylling er den i dele – altså f.eks. grillstegte kyllingelår eller grillet kyllingebrystfilet. Den mere tidskrævende er naturligvis den hele kylling. Den er fin i weekenden, hvor du og gæsterne kan hygge med en dåseøl, mens kyllingen sidder overskrævs på en anden dåse med øl og bliver grillet mør og saftig – den ret som i grill-kredse kaldes pip på dåse.
Opskrift på grillet kylling
Grillet kylling – underlår
Ingen anmeldelser
Forb. tid: 5 minutter minutter
Tilb. tid: 20 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Ret: aftensmad, Forret, Grill, Hovedret
(skærm slukker ikke)
Servings: 4 personer
Calories: 3276kcal
Author: Beate Grandahl
Vi starter med den hurtige. Kyllingelårene, der lige har fået en gang barbecue og derefter er smidt på den varme grill. De bliver saftige med en let sødlig smag. Lækkert!
Ingredienser
- 8 kyllingeunderlår
- ½-1 dl barbecuesauce – gerne hjemmelavet
- Lidt olie til risten
Sådan gør du
- Pensl kyllingelårene med barbecuesaucen, læg dem på den varme grill på direkte varme, og brun dem på alle sider.
- Læg lårene over på indirekte varme i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte – vend undervejs.
- Så er der mad. Du kan servere en cremet pastasalat til og/eller grillede grøntsager og bagte kartofler (gerne i grillen).
Noter
Tip: Kom barbecuesauce og kyllingelår i en pose beregnet til fødevarer, og læg dem på køl, indtil 20 minutters tid, før de skal på grillen. Så har du ekstra tid til alle de ting, du skal nå lige inden. De tager ikke skade af at blive gjort klar et par timer før, tværtimod.
Hvis du alligevel har gang i grillen kunne du også grille nogle grønsager
Hvis du alligevel har gang i grillen kunne du også grille nogle grønsager
Nutrition
Kalorier: 3276kcal | Protein: 283g | Fedt: 229g | Mættet fedt: 66g | Flerumættet fedtsyre: 49g | Enkeltumættet fedtsyre: 95g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 1143mg | Natrium: 1066mg | Kalium: 2879mg | Vitamin C: 24mg | Calcium: 168mg | Jern: 14mg
Pip på dåse
Ingen anmeldelser
Forb. tid: 5 minutter minutter
Tilb. tid: 20 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Ret: aftensmad, Forret
(skærm slukker ikke)
Servings: 4 personer
Calories: 415kcal
Author: Beate Grandahl
Pip på dåse er en decideret grill-ret. Der er som sådan ikke noget i vejen for at lave den i ovnen, men det er bare en grill-ret. Den tager ca. 2½-3 timer at lave inkl. trækketid.
Ingredienser
Sådan gør du
- Knus hvidløg, oregano, chilipeber og 1 tsk. groft salt i morteren.
- Tilsæt limesaft og olie, og rør det sammen til en puré.
- Skyl kyllingen, og dup den tør med et rent viskestykke eller et stykke køkkenrullepapir.
- Smør pastaen i et jævnt lag ud over hele kyllingen.
- Sæt kyllingen tildækket i køleskabet en halv times tid.
- Tag kyllingen ud af køleskabet, og lad den stå tildækket ved stuetemperatur ½ times tid.
- Rengør dåseøllen grundigt udvendigt med varmt vand.
- Åbn dåsen, og hæld halvdelen af indholdet i vask… halsen.
- Lav to huller med en dåseåbner i øldåsens låg.
- Sæt dåsen på et fladt, fast underlag, og træk kyllingen ned over den.
- Træk lårene på kyllingen fremad, så der dannes en slags trefod – kyllingen har to fødder, og dåsen er den tredje. Du kan også bruge en kyllingeholder, hvis du har en sådan.
- Vrid vingerne om på ryggen, og sæt hele herligheden på indirekte varme på den opvarmede grill, og grill 1-1½ time. Kødsaften skal være klar.
- Lad kyllingen hvile i 10 minutter, og løft den derefter af dåsen.
Noter
Servér med kartoffelsalat.
Nutrition
Kalorier: 415kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 36g | Fedt: 29g | Mættet fedt: 8g | Flerumættet fedtsyre: 6g | Enkeltumættet fedtsyre: 12g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 143mg | Natrium: 138mg | Kalium: 376mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 4mg | Calcium: 32mg | Jern: 2mg
Hvis du er vild med grillet kylling, så er vores andre grillretter måske lige noget for dig. Se dem her og få inspiration.