Glaseret skinke

Glaseret skinke eller hamburgerryg? Og nej, hamburgerryg og skinke er ikke det samme selvom man i mange tilfælde kan lave det efter samme opskrift. Hamburgerryggen er skåret af mellemkammen og skinken er fra den øverste del af grisens bagerste lår. Skinke er sædvanligvis billigere end hamburgerryg.

Når det så er slået fast, så er det jo en smagssag hvad man bedst kan lide. Vælg den del af grisen du føler for. Både hamburgerryg og skinke er velegnet til nedenstående opskrift.

Opskrift på senneps glasseret skinke i ovn

Glaseret skinke

Senneps-glaseret skinke i ovn

Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 398kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Hvad du end vælger, så får du her en nem opskrift på en sennepsglaseret skinke … eller hamburgerryg.

Ingredienser

  • 650 gr Skinke – eller hamburgerryg
  • spsk. dijonsennep – eller anden stærk sennep
  • spsk. brun farin – også kaldet puddersukker
  • Salt
  • 2 spsk rasp – prøv den her fra Biogan – det er en rigtig lækker og økologisk rasp.

Sådan gør du

  • Kog skinken i letsaltet vand så det lige dækker. Skinken skal koge under låg i ca. 25 minutter.
  • Lad den stå og trække i yderligere 25 minutter i kogevandet under låg.
  • Bland imens sennep og farin, og tænd ovnen på 225° C.
  • Fjern skind, net eller lignende fra skinken, og smør den hele vejen rundt med sennep/farin-blandingen.
  • Drys med søsters hånd (eller let hånd) en smule rasp hen over glaseringen, så holder glaseringen sig bedre på skinken. (Tak til Erling for dette tip ???? )
  • Sæt den i ovnen i et fad eller på en rist med en bradepande under, og lad den hygge sig i den varme ovn i 5-10 minutter.
  • Servér med det valgte tilbehør.

Noter

Husk, hvis farinen er blevet hård, kan du komme den i en plasticbeholder med lidt fugtig køkkenrulle ved, lægge et låg løst over og stille den i mikroovnen i ca. 20 sekunder, så er det blødt og brugbart igen.

Nutrition

Kalorier: 398kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 35g | Fedt: 27g | Mættet fedt: 10g | Kolesterol: 101mg | Natrium: 1933mg | Kalium: 465mg | Sukker: 1g | Calcium: 11mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Se opskriften på 1 minut på video

Glaseret skinke med grønlangkål

Ja, selvfølgelig kan du vælge at servere grønlangkål til. Det er traditionsrigt tilbehør. Men du kan sagtens variere og servere en lys sauce, frisk melon og dampede grøntsager til i stedet. Eller du kan servere en rå grønkålssalat til. Under alle omstændigheder så synes jeg at hvis du vælger de lidt tungere former for tilbehør, som grønlangkål eller grønkålssalat, så skal der også brunede kartofler til, men det er jo dit valg.

Glaseret skinke i sous vide

Det er næste umuligt at ødelægge en skinke. For den skal jo bare koges. Det eneste, der kan gå galt, er kogetiden. Hvad end du koger den for kort tid eller for lang tid, er det lige galt. Rå skinke smager ikke godt, men det kan du ændre på ved at koge den lidt længere tid. For længe kogt skinke kan du ikke gøre noget ved. Skinken forbliver tør.

Er du bange for eller træt af, at din skinke er tør, så er tilberedning ved hjælp af sous vide lige noget for dig. Ligesom med opskriften herover, skal skinken først ”koges”, før den glaseres i ovnen.

  1. Varm sous vide-badet op til 65° C.
  2. Fjern nettet fra skinken, hvis der er kommet sådan et omkring den.
  3. Kom skinken i en vakuumpose, sug luften ud, og forsejl posen.
  4. Læg posen med skinke i det 65 grader varme vand, og lad den stå i 6-7 timer.
  5. Tænd, kort tid inden skinken er færdig, ovnen på 225° C.
  6. Rør også en glasering af 1½ spsk. god dijonsennep og 2½ spsk. brun farin.
  7. Tag skinken ud af posen, og dup den tør med et rent viskestykke eller med køkkenrullepapir.
  8. Læg den i et ovnfast fad, og smør glaseringen ud over skinken.
  9. Drys evt. med lidt rasp, så glaseringen bedre bliver siddende på skinken.
  10. Sæt fadet med skinke i den forvarmede ovn, og lad den bage i 5-10 minutter, til glaseringen begynder at boble og smelte.
  11. Tag skinken ud, og skær den i passende tykke skiver, og servér med det samme.

På denne måde bliver skinken mør, men uden at miste sin saftighed og blive tør.

Har du rester af glaseret skinke kan det bruges i for eksempel pastasalat med skinke.

Tilbehør til glaseret skinke – Forslag

Ovenfor har vi allerede forslået glaseret skinke med grønlangkål og brunede kartofler, og det er en rigtig juleklassiker, men der er også en lang andre muligheder for tilbehør. Her kommer nogle forslag:

Kartofler i ovn: Det her er også et klassisk tilbehør til hamburgerryg og glaseret skinke. Det er en relativ simpel opskrift, der kombineret med en smørsovs og sennep til skinken kan være noget rigtig lækkert tilbehør.

Rodfrugter i ovn: Et alternativ til kartofler i ovn er andre rodfrugter, og rodfrugter kan også laves super lækkert i ovnen.

Coleslaw: Det kan også være rigtig lækkert at servere coleslaw til den glaserede skinke. Jeg vil dog nok kombinere det med nogle kartofler eller rodfrugter for at give noget fylde.

Flødekartofler: Generelt syntes jeg flødekartofler passer til alle de her klassiske stege, og den her skinke er ikke en undtagelse. Flødekartoflerne

En af mine andre favoritter, som faktisk ikke er vores egen opskrift er denne opskrift på glaseret hamburgerryg hos Gitte fra Noget i Ovnen her. Hvis du ikke er så vild med vores opskrift ovenfor, så prøv Gittes opskrift glaseret hamburgerryg.

Vintips til glaseret skinke

Du kan både nyde en hvidvin og rødvin til glaseret skinke. Hvis du er til hvidvin så vil vi anbefale en Riesling eller en helt almindelig Chenin Blanc. Hvis du vil have rødvin så anbefaler vi en australsk Shiraz – det kunne være Lindeman’s Bin 50 Shiraz vin eller Bin 55, der både er Shiraz og Cabernet Sauvignon. Begge er i et prisleje, der er absolut til at gå til – Lindeman’s forhandles fra tid til anden i Netto og sidst jeg købte en flaske var det omkring 50 kroner for en flaske – det var nok et tilbud. Et rigtig godt supplement til glaseret skinke.

Se også vores populære opskrifter på mørbradgryde og blomkålspizza.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

4 reaktioner

  1. “Noter
    Husk, hvis farinen er blevet hård, kan du komme den i en plasticbeholder med lidt fugtig køkkenrulle ved, lægge et låg løst over og stille den i mikroovnen i ca. 20 sekunder, så er det blødt og brugbart igen.”
    Hjalp ikke en dyt, indtil en god ven foreslog at tænde for ovnen 🙂

  2. Glem ovnen eller køkkenrullen – snup et stykke rugbrød og læg det i posen med den stenhårde farin. Det er blødt og lækkert næste gang du skal bruge det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter med svinekød