Fyldte pandekager

Fyldte pandekager

Uhmmm fyldte pandekager. Lige så snart retten hedder noget med pandekager, så ved du jo godt, at her er der tale om herregod mad, men at det måske ikke er det sundeste. Men sådan behøver det ikke at være – altså jo, det er herregod mad, men de pandekager, du får opskriften på herunder, er fyldt med rodfrugter og dermed fibre, så de er også sunde.


Fibre er nemlig sunde, og de er også mættende. Det betyder, at du ikke behøver lave mere end en enkelt pandekage pr. person, server med lidt grønt til, og så skal alle nok blive mætte. Det ville jo aldrig ske med de klassiske pandekager. Men her er det måske også mere den søde tand eller lækkersulten, der ikke bliver stillet.

Fyldte pandekager

Fyldte pandekager med oksekød og hvidkål

Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan bage pandekagerne dagen før og lægge madpapir eller bagepapir imellem dem og opbevare dem i køleskabet. Kødfyldet kan også laves dagen i forvejen. Så har du nem mad. Tag pandekagerne og fyldet ud af køleskabet ½-1 times tid før, du skal i gang med maden.

Ingredienser

Ingredienser til pandekager

  • 3 æg
  • 25 g boghvedemel
  • 90 g hvedemel
  • ½ tsk. groft salt
  • 2 dl mælk
  • 1 lille gulerod ca. 50 g
  • 50 g pastinak
  • 25-30 g smør

Ingredienser til fyld

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 100 g hvidkål eller spidskål
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt koriander
  • 1 ds. tomatpasta 140 g
  • 1 knsp. sukker
  • ½-1 tsk. Sambal Oelek
  • 100 g cheddar
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Saml æggene hurtigt med et piskeris eller elpisker.
  • Tilsæt mel og salt, og pisk det hurtigt sammen, til dejen er ensartet og uden klumper.
  • Tilsæt mælk, og pisk igen, bare lige så det er samlet til en ensartet, tyktflydende dej.
  • Stil dejen tildækket på køl i ½ times tid (mindst).
  • Imens kan du lave fyldet, som beskrevet herunder, samt skrælle og rive gulerod og pastinak.
  • Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
  • Skær top og bund af porren, skyl porren, og skær den i tynde skiver.
  • Skyl hvid- eller spidskål, fjern evt. de yderste blade først, og skær det i tynde strimler.
  • Kom olien i en sauterpande, og svits løg, hvidløg op porre i et par minutter, til løgene er blevet klare.
  • Tilsæt kål, og svits endnu et par minutter eller tre, til kålen falder sammen.
  • Lav en bar plads på midten af panden, og svits kød, spidskommen og koriander på det bare sted i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt tomatpasta, sukker og Sambal Oelek.
  • Bland fyldet sammen, kog op, og smag til med salt og peber og evt. mere sukker og Sambal Oelek.
  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Vend revet gulerod og pastinak i pandekagedejen.
  • Smelt smørret på en lille stegepande eller en pandekagepande, og hæld det over i en lille kande eller lignende.
  • Steg 4 pandekager af pandekagedejen. Kom lidt smeltet smør på panden mellem hver pandekage.
  • Rul de færdige pandekager om en passende mængde kødfyld, og læg dem i et ovnfast fad.
  • Drys med revet cheddar, og sæt dem i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er smeltet.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Overskydende kødfyld kan serveres opvarmet til. Du kan også bruge mozarella eller parmesan i stedet for cheddar. Fyldte pandekager er også gode til dagen efter, hvor de kan varmes i mikrobølgeovnen. 

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre typer pandekager